Blogolj!

Buli, drogok és vér a botrányrendező legújabb filmjében

Gaspar Noé legújabb filmjének előzetese a rendezőhöz képest viszonylag szolid, de még így is bőven elég erőszakot sejtet.

Ha egy gyakorlott filmnéző meghallja Gaspar Noé nevét, akkor már nagyon jó tudja, hogy mire kell számítani. Nyomasztás, sokkolás, már-már öncélú erőszak és explicit jelenetek sora, amit nehezen lehet kitörölni az emlékezetből. Elég csak a Visszafordíthatatlanra, vagy a Szerelemre gondolni.

Az Extázis is ilyen mozi lesz természetesen, ami egy csapat bulizni vágyó fiatalról szól egy erdő közepén. Egy ideig jól is mennek a dolgok, viszont az italukba belecsempészett LSD-től egyre jobban kifordulnak önmagukból.

A film eddig egyébként elég szépen teljesített a nemzetközi filmfesztiválokon, a katalán Sitges fesztiválon a legjobb film lett, világpremierje pedig Cannes-ban volt, ahol elnyerte a a Nemzetközi Artmozi Szövetség CICAE-díját.

Egy mindentől elzárt helyen lassan de biztosan bekattanó emberek sztorija alapból is elég izgalmas és feszült alapszituáció, de Noét ismerve az Extázis nem lesz épp egy kellemes élmény. Az előzetes rövid, de ütős egy perce is ezt sugallja, így akinek van mersze (és gyomra), az megnézheti az egészestés horrorbulit április 11-től a mozikban.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/70119/pics/lead_800x600.jpg
előzetes,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?