Blogolj!

Moziban is megnézhetjük az Oscar-díj közelébe került magyar rövidfilmet

A fesztiválsikereket elért, és az Oscar-díj közelébe került Tóth Barnabás-féle Susotázst tavasztól vetítik a hazai mozik.

A Susotázsnak egy ideig lehetett szurkolni az Oscar hajrájában, ugyanis a film bekerült az Oscar-díjra jelöltek szűkített listájára, vagyis a legjobb tíz film közé, ám sajnos ott meg is szakadt a menetelés. Ennek ellenére a kisfilm szépen teljesített: ötven fesztiválon húsz díjat is bezsebelt, most pedig az Extázis című francia zenés dráma kísérőfilmje lesz április 11-től.

Oscar-esélyes a magyar rövidfilm

Tóth Barnabás Susotázs című rövidfilmje bekerült az Oscar-díjra jelöltek szűkített listájára. Egyre közelebb az aranyszobor a Göttinger Pál, Takács Géza, Osvárt Andrea főszereplésével készült Susotázsnak, ami két magyar szinkrontolmács egy napját mutatja be egy hűtőgépgyártó konferencián, ahol az események nem várt fordulatot vesznek.

A filmet egyébként megvásárolta egy világforgalmazó is, ami azt jelenti, hogy számos országban is bemutatják majd.

A Göttinger Pál, Takács Géza, Osvárt Andrea főszereplésével készült alkotás két magyar szinkrontolmács egy napját mutatja be egy hűtőgépgyártó-konferencián, ahol az események egy szerelmi szálnak köszönhetően nem várt fordulatot vesznek.

A film címe egy szinkrontolmács-kifejezés, amelynek jelentése "fülbesúgás", és a francia chuchotage szóból ered. A szinkrontolmácsok akkor használják ezt a technikát, amikor az ügyfél fülébe súgva kell fordítsanak, például egy munkavacsorán.

Címkék: Rövidzárlat
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/69447/pics/lead_800x600.jpg
Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?