Blogolj!

Megszüntették a nemi erőszak miatti nyomozást Luc Besson ellen

A francia ügyészség megszüntette az eljárást Luc Besson ügyében, a francia rendező ellen még májusban tett feljelentést egy belga-holland színésznő többszörös nemi erőszak miatt.

A párizsi ügyészség szerint az elmúlt kilenc hónapban nem hozott eredményt a nyomozás, nem tudták bizonyítani a vádakat. Thierry Marembert, Besson ügyvédje közölte, hogy ügyfele

elégedetten fogadta az ügyészség döntését arról, hogy nem folytatják a Sand van Roy által felhozott vádakra alapuló vizsgálatot. A vádakat Luc Besson mindig is tagadta

– tette hozzá. Decemberben Bessont eredménytelenül szembesítették a színésznővel.

A Médiapart internetes újság szerint kilenc másik nő is megvádolta Bessont szexuális visszaéléssel és helytelen magatartással. Legutóbb, február 13-án egy Egyesült Államokban élő színésznő a francia ügyészségnek írt levelében egy 2002-ben Besson által elkövetett szexuális támadásról írt.

Luc Bessonra nem hatnak az ellene felhozott szexuális zaklatások vádjai

Májusban már napvilágot látott egy hír , miszerint a francia rendező egy ismert színésznőt szexuálisan zaklatott, de ez ügyben nem igazán történt előrelépés. Most viszont itt egy újabb eset. Feljelentést tett egy párizsi rendőrkapitányságon nemi erőszak miatt Luc Besson francia rendező és producer ellen egy ismert színésznő, az ügyben megindult az eljárás - írja a Variety.

A nagy kékség rendezőjét, a Taxi sorozat producerét az egyik legismertebb francia rendezőként és befolyásos üzletemberként tartják számon. Besson 17 filmet rendezett, mintegy 100 filmnek volt a producere és 12 alkalommal jelölték César-díjra, de csak 1998-ban kapta meg a legjobb rendezőnek járó díjat Az ötödik elem című akcióvígjátékért.

(Borító: vanityfair.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/69435/pics/lead_800x600.jpg
Luc Besson,Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?