Blogolj!

Befejeződött az első magyar horrorfilm forgatása

Hétvégén befejeződtek az első magyar horrorfilm, a Post Mortem forgatási munkálatai, Bergendy Péter Filmalap támogatásával készülő alkotása várhatóan 2020-ban kerül mozikba.

A Post Mortem közvetlenül az első világháború és a spanyolnáthajárvány után játszódik egy kísértetjárta magyar faluban. Erre a vidékre érkezik a halottfotós Tomás (Klem Viktor), aki az elhunytakat családjuk körében fényképezi. A faluban élő kislány, Anna (Hais Fruzsina) Tomás segítségét kéri, így ketten szállnak szembe a kísértetekkel. A filmben szerepel Schell Judit, Anger Zsolt, Ladányi Andrea, Reviczky Gábor, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Balogh András, Tóth Ildikó, Szabó Márta, Kiss Eszter és Nagy Mari is.

A forgatás 2018. november 27-én vette kezdetét. A 41 forgatási napból 28 a Szentendrei Skanzenben zajlott, ahol a háború utáni vidéki faluban játszódó jeleneteket forgatták. Egyes speciális felvételekhez a helyszíneket stúdióban építették fel, a házbelsőket a Stúdió4 műtermeiben, míg a külső díszleteket a Mafilm fóti telepén. A stáb forgatott a fóti homokbányában, Pilisszentivánon, Sóskúton, Budaörsön, Tárnokon és az aszódi Podmaniczky-kastélyban is - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn.

Gőzerővel készül az első magyar horrorfilm

Félidejénél jár Bergendy Péter Post Mortem kísértethorrorjának forgatása. A Post Mortem közvetlenül az első világháború után, a spanyolnáthajárvány idején játszódik egy faluban, amelynek különösen sok a halottja. Erre a vidékre érkezik Tomás, a post mortem-fotós (Klem Viktor), aki családjuk körében fényképezi az elhunytakat.

A Post Mortem ötletét Bergendy Péter és állandó alkotótársa, Hellebrandt Gábor jegyzi, a forgatókönyvet Zánkay Piros írta. Bergendy Péter a Post Mortemben több olyan alkotóval dolgozott együtt, akikkel korábbi filmjeit - Állítsátok meg Terézanyut! (2004), A vizsga (2011), Trezor (2018) - is együtt készítette. A film operatőre a nemrégiben Kovács László-Zsigmond Vilmos Magyar Operatőri Díj fődíjával kitüntetett Nagy András, díszlettervezője Hujber Balázs, jelmeztervezője Breckl János, vágója Király István.

A filmben kiemelt szerepe volt a maszkoknak, melyek Hámori Dániel maszkmester és csapatának munkáját dicsérik, valamint komoly szerep jutott a kaszkadőröknek is Kósa László vezetésével.

Az első magyar horrorfilm a Magyar Nemzeti Filmalap 600 millió forintos támogatásával, 866 millió forintos költségvetéssel a Lajos Tamás vezette Szupermodern Filmstúdió gyártásában készül, producere Lajos Tamás és Köves Ábel.

A film várhatóan 2020-ban kerül a mozikba.

(Borító: MTI - Bruzák Noémi)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/69393/pics/lead_800x600.jpg
horror,Magyar Nemzeti Filmalap,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?