Blogolj!

Oscar: a szavazásnak vége, visszaszámlálás indul

Kedden lezárták az Oscar-szavazást: az amerikai filmakadémia közel 8000 tagja adta le voksát a 24 Oscar-kategória jelöltjeire. A díjakat vasárnap adják át a hollywoodi Dolby Színházban.

A szavazatokat a PWC ezzel megbízott tagjai számolják meg. Rajtuk kívül senki sem tudhatja az eredményt a ceremóniáig. A győztesek és győztes alkotások nevét lezárt borítékban juttatják el vasárnap a gála színpadára.

Idén a fekete-fehér mexikói Roma című dráma, Alfonso Cuarón önéletrajzi ihletésű alkotása, és a görög Yorgos Lanthimos A kedvenc című történelmi drámája kapta a legtöbb, tíz-tíz jelölést a filmakadémia díjaira. A Roma győzelmével a filmet forgalmazó Netflix első játékfilmes Oscarját szerezheti meg.

Az élőben közvetített 91. Oscar-díjátadót a Queen együttes fellépése nyitja meg. A gála producerei számos sztárfellépőt hívtak meg az estére, amelynek a hagyományoktól eltérően idén nem lesz házigazdája. A Queen az Oscar-jelölt Bohém rapszódia című film révén kapott meghívást. A produkció az együttes pályafutásának kezdetéről és néhai frontembere, Freddie Mercury életéről készült.

Idén nem lesz házigazdája az Oscar-díjátadónak

Nagyon senki sem lepődött meg, mikor kedden bejelentette a gálát közvetítő ABC televízió, hogy az idei Oscar-díjátadó hivatalosan is ceremóniamester nélkül marad, hiszen már egy ideje sejthető volt, hogy Kevin Hart botránya után más se nagyon vállalná be ezt a szerepet.

A ceremónián olyan sztárok adják majd át az Oscar-szobrokat, mint Elsie Fisher, Michael B. Jordan, Michael Keaton, Helen Mirren, Tyler Perry, Pharrell Williams, Paul Rudd, Michelle Yeoh, Javier Bardem, Angela Bassett, Chadwick Boseman, Emilia Clarke, Laura Dern, Samuel L. Jackson, James McAvoy, Melissa McCarthy, Jason Momoa és Sarah Paulson.

Nagyon örülünk, hogy ezeket a csodálatos színészeket és filmkészítőket a műsorban üdvözölhetjük. Izgalmat, lendületet és meglepetést visznek az idei Oscar-műsorba

– hangsúlyozta a gála két producere, Donna Gigliotti és Glenn Weiss.

Az Oscar-díjátadót vasárnap este élőben sugározza a Los Angeles-i Dolby Színházból az ABC televízió, a műsort több mint 225 országban és térségben közvetítik.

(Borító: hollywoodreporter.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/69181/pics/lead_800x600.jpg
díj,Oscar-díj,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?