Blogolj!

Oscar-díj: Beadták a derekukat a szervezők, mégsem lesz reklámszünet alatt díjátadó

Nemrég mi is megírtuk, hogy mekkora katyvasz van az idei Oscar-gála körül a rövidített műsor miatt. Ahhoz képest, hogy egy hét múlva rendezik meg a filmes szcéna egyik legfontosabb estéjét, a káosz még mindig tart.

A cél az volt tehát, hogy a gála nem fulladjon unalomba, és „csak” háromórás legyen az este, ennek érdekében pedig méltatlanul a reklámszünet idejére száműztek pár kategóriát, azaz az operatőri, smink/haj, rövidfilmes és vágó kategória nyerteseit nem láthatta volna a közönség az élő adásban.

Fontos kategóriákat vágtak ki az Oscar-gáláról

Idén megújul az Oscar-gála, mert a szervezők rájöttek arra, hogy tök felesleges hosszú órákig elnyújtani az eseményt, mert ennyi ideig senki nem bírja az egyhelyben üldögélést. Ennek viszont több filmes kategória issza meg a levét. Nemcsak házigazdája nem lesz az idei gálának, hanem lesznek olyan kategóriák, amelyeknek díjait a reklámszünetekben adják át, vagyis a nézők ezt nem fogják látni az élő adásban.

Ezen persze jogosan több filmes is felháborodott, és levelet is megfogalmaztak tiltakozásul – többek között Alfonso Cuarón, Guillermo Del Toro rendezők -, de a szervezők nem törődtek ezzel.

Az óriási felháborodás ellenére sem változtat időspóroló döntésén a filmakadémia

Az operatőrök, majd prominens filmesek, Oscar-díjas vagy a díjra jelölt alkotók tiltakozása és nyílt levele sem változtat az amerikai filmakadémia azon döntésén, hogy négy kategória, köztük az operatőri győztesének a reklámszünetben adják át a díjat az Oscar-gálán, hogy ezzel rövidítsék a műsoridőt.

Egészen idáig.

Az Akadémia mégis rájött arra, hogy talán nem olyan mellékes élőben közvetíteni és nem utolsó sorban megtisztelni olyan embereket, akik például egy film fényképezéséért és vágásáért felelnek, azaz most már tuti, hogy minden Oscar-díj átadását vágás nélkül, hagyományos formában fogják közvetíteni.

Szóval így állunk most, de ki tudja, mit találnak ki, hiszen egy hét még van az átadóig.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/68991/pics/lead_800x600.jpg
Oscar-díj,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?