Blogolj!

Peter Jackson rendezésében készül a Beatles-film

Peter Jackson az első világháborús alkotás után újabb dokumentumfilm készítésébe veti bele magát.

A They Shall Not Grow Old című doksi még tavaly ősszel a BFI Londoni Filmfesztiválon mutatkozott be a közönségnek, amiben veteránok szólalnak meg, az archív filmek pedig színes és 3D-s formátumban mutatják be a Nagy Háborút, ahogy azt soha korábban.

Bámulatos előzetes érkezett Peter Jackson első világháborús dokumentumfilmjéhez

Ahogy arról már is írtunk, újabb filmtörténeti nagy dobásra készül az Oscar-díjas rendező, amihez most végre megérkezett az első előzetes is. Így született meg a Korábban még csak egy kis ízelítőt kaptunk Peter Jackson monumentális vállalkozásából, melyben úgy akarja elmesélni az első világháborút, hogy They Shall Not Grow Old című alkotás, amihez most megérkezett az első teljes előzetes.

Most ugyanazzal a technikával készíti el a Beatles-filmet is, mint amivel a háborús filmet. A rendező azt ígérte, hogy ezzel

a film olyan élményt nyújt majd a rajongóknak, amiről régóta álmodoztak. Mintha egy időgép visszarepítene 1969-be, és beülhetnénk a stúdióba, hogy megnézzük, hogyan csinált együtt nagyszerű zenét ez a négy barát

Jackson ugyanis dokumentumfilmhez a Beatles híres, 1970-ben megjelent Let It Be című album stúdiófelvételeiből 55 órányi, korábban nem publikált anyagot dolgoz fel.

A Beatles 1969-ben vonult stúdióba a lemez felvételéhez. A pályája csúcsán lévő banda lemezfelvételét először filmezték teljes terjedelmében. Eredetileg azért, hogy majd egy külön adást vágjanak belőle a tévé számára, de közben változott a terv, és dokumentumfilm született belőle.

Az eredeti dokumentumfilm azért vált különösen izgalmassá a Beatles-rajongók számára, mert abban kerestek magyarázatot arra, miért bomlott fel a banda röviddel a felvétel után. Jackson szerint a forrásanyagból ennél sokkal dinamikusabb portré bontakozik ki. Mint hangsúlyozta, maga is meglepődött, mennyire eltér a valóság a körülötte kialakult mítosztól.

A rendező elmondta, hogy a Michael Lindsay-Hogg által a banda szétszéledése előtt 18 hónappal készített dokumentumfilm felvételei és hanganyaga olyan, mintha kincsekre bukkant volna. "Persze voltak drámai pillanatok, de korántsem olyan ellentétek, mint ami elterjedt. Ahogy az ember Johnt, Pault, George-ot és Ringót látja együtt dolgozni, a ma már klasszikusnak számító számokat alkotni, az nemcsak magával ragadó, de mulatságos, felemelő és meglepően bensőséges" - fogalmazott.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/68276/pics/lead_800x600.jpg
dokumentumfilm,Rövidzárlat,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?