Blogolj!

Gőzerővel készül az első magyar horrorfilm

Félidejénél jár Bergendy Péter Post Mortem kísértethorrorjának forgatása.

A Post Mortem közvetlenül az első világháború után, a spanyolnáthajárvány idején játszódik egy faluban, amelynek különösen sok a halottja. Erre a vidékre érkezik Tomás, a post mortem-fotós (Klem Viktor), aki családjuk körében fényképezi az elhunytakat. A kísértetjárta faluban élő kislány, Anna (Hais Fruzsina) Tomás segítségét kéri, és ketten szállnak szembe a szelleminvázióval.

Negyvenegy nap alatt vesszük fel ezt a bonyolult és akcióval teli történetet, most vagyunk túl a felén, de még mindig akadnak olyan szereplők, akikkel először találkozom a forgatáson

 - mondta Bergendy.

A munkálatok során az akciójelenetek és a kísérteties hangulat megteremtése kerül a legtöbb időbe, amit leginkább majd utómunkával oldanak meg. Rengeteg különleges effektet használnak majd a szellemek megalkotásához, amelyek mozgását Egon Schiele képei inspirálták.

A falusi világ megteremtéséhez a Felvidéken is találtak jó helyszínt, de erről le kellett mondania a produkciónak, mert nagyon költséges lett volna. Két hely maradt a döntőben: Nyíregyháza és Szentendre, s végül azért is választották az utóbbit, mert közel van Budapesthez, ahol a szereposztás színészei dolgoznak.

A stáb több mint hat hetet tölt a skanzenben, külső és belső jeleneteket vesznek fel, ám egyes belsők díszleteit majd stúdióban építik fel. Fóton is készülnek külső díszletes felvételek, mert a skanzenben nem lehet tüzet rakni, nem világíthatnak a korszakra jellemző fáklyákkal. Megfordulnak még néhány látványos külső helyszínen, Sóskúton, Budaörsön és a Pilisben is.

Bergendy a negyedik egészestés filmjéhez is olyan színészeket válogatott - Anger Zsolt, Hámori Gabriella, Schell Judit - akikkel már dolgozott.

Az első magyar horrorfilm a Magyar Nemzeti Filmalap 600 millió forintos támogatásával, a Szupermodern Filmstúdió gyártásában készül, producere Lajos Tamás és Köves Ábel. A Post Mortem várhatóan 2020-ban kerül a mozikba.

(borító: Bruzák Noémi/MTI)

Címkék: horror, Rövidzárlat
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/68269/pics/lead_800x600.jpg
horror,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?