Blogolj!

Rami Malek még egy lépéssel közelebb került az Oscarhoz

Vasárnap esete 25. alkalommal adták át az amerikai film- és televíziós színészek céhének (Screen Actors Guild, SAG) díjait. A színészszakszervezet kizárólag a színészi alakításokat díjazza, ami egyfajta iránymutató Oscar-díjak  tekintetében is.

Olyannyira, hogy tavaly például Frances McDormand, Gary Oldman, Sam Rockwell és Allison Janney egyaránt SAG-díjasok lettek, később pedig mindannyian megnyerték az Oscar-díjat is. Így jogosan feltételezhetjük, hogy az idei díjazottak már lázasan dolgoznak az Oscar-beszédükön.

Az idai SAG-gála nagyjából a papírforma szerint zajlott, de azért a meglepetésekből is kijutott. Az egyik legnagyobb pedig talán az volt, hogy nem az Oscarra legesélyesebbnek tartott Christian Bale (Alelnök) lett a legjobb férfi főszereplő a szakma szerint, hanem a Bohém rapszódiában Freddie Mercury-t megszemélyesítő Rami Malek

A legjobb női főszereplő és a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában már nem volt sok meglepetés: itt ugyanis Glenn Close (The Wife) és Mahershala Ali (Zöld könyv - Útmutató az élethez) kapták a legjobbnak járó elismerést.

A legjobb női mellékszereplő kategóriában viszont már legkevésbé sem a papírforma érvényesült, ugyanis Emily Blunt a Hang nélkül című horrorban nyújtott alakítása tetszett a legjobban színésztársainak, szemben - az Oscaron is szoros versenyben álló - Emma Stone vagy Rachel Weisz helyett, akiket egyaránt A kedvenc című filmben nyújtott alakításáért jelöltek Oscar-díjra. Itt tehát nem tekinthető előrejelzésnek Blunt SAG-díja, őt ugyanis nem jelölték Oscarra. 

Az este abszolút győztesének pedig a Fekete Párduc számít, ugyanis a szuperhősfilm csapata nyerte a legjobb színészgárdának járó díjat, amit olyan produkciók elől happolt el, mint a Csillag születik, a Csuklyások – BlacKkKlansman vagy a Bohém rapszódia.

Tévés elismerések

A televíziós szekcióban a nálunk nagyjából ismeretlen The Marvelous Mrs. Maisel tarolt: sorozat a vígjátékok között elnyerte a legjobb szereplőgárda, a legjobb színésznő (Rachel Brosnahan) és a legjobb színész (Tony Shalhoub) díját is.

A drámai kategóriában azért ennél vegyesebb elismerések születettek: a legjobb szereplőgárda díját a Rólunk szól csapta, a legjobb színész díját Jason Bateman (Ozark), a legjobb színésznő díját pedig Sandra Oh (Killing Eve) vihette haza. 

A teljes listát itt tudjátok megnézni. 

(Borító: hollywoodreporter.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/68184/pics/lead_800x600.jpg
díj,dráma,életrajz,képregény,Oscar-díj,SAG,Sorozat,Vegyes vágott,vígjáték,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?