Blogolj!

Előzetesen az 1849-es magyar gerillák

Megérkezett az első előzetes Kárpáti György Mór (Gólyatábor, Erdő) első nagyjátékfilmjéhez, ami 1849-ben, a világosi fegyverletétel után játszódik. 

A Guerilla egy hiteles korrajznak is tekinthető, ugyanis a film készítőinek célja az volt, hogy a historizáló szemlélet helyett a közeli perspektíva használatával mutassák meg az 1848-49-es időszak hangulatát, valamint az ismeretlen hősök néhány napját az erdő mélyén - írja Magyar Nemzeti Filmalap. 

A hivatalos sztori szerint 1849-ben, a világosi fegyverletétel után járunk, amikor sokan még nem tudják, hogy a szabadságharc elbukott. Barnabás korábban megszökött a sorozás elől, az öccse vonult be helyette. Csak most, a vereség után csatlakozik a tizen-huszonéves, erdőben bujkáló gerillákhoz. A bűntudattól hajtott fiú bízik benne, hogy hazaviheti a testvérét, de egy hazugsága folytán besorozzák, így maradnia kell. Közel kerül egy lányhoz, aki a sebesülteket ápolja, és akibe az öccse szerelmes: ez tovább szítja a fivérek közötti ellentéteket. Barnabásnak hamarosan olyan döntéseket kell hoznia, amelyeknek egyre súlyosabb következményei lesznek.

A Guerilla főszereplői: Váradi Gergely, Mészáros Blanka, Vilmányi Benett, Radetzky Anna, Orbán Levente, Páll-Gecse Ákos és Vlagyimir Szvirszkij. A filmet Hartung Dávid fényképezte és Duszka Péter Gábor vágta.

A film március 7-én kerül a hazai mozikba.

(Borító: mnf.hu)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/68093/pics/lead_800x600.jpg
dráma,előzetes,Magyar Nemzeti Filmalap,Rövidzárlat,történelmi
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?