Blogolj!

Egy lépéssel közelebb került az Oscar-díjhoz a Zöld könyv

A hétvégén adták át az Amerikai Producerek Céhének (PGA) díjait, amely az egyik legfontosabb/pontosabb előrejelzés az Oscar szempontjából. 

Az idén már a 30. alkalommal megrendezett gálán pedig nagy meglepetésre Peter Farrelly Zöld könyv - Útmutató az élethez című filmje kapta meg a legjobb filmnek járó díjat a Producerek Céhétől Beverly Hillsben.

Az amerikai szegregációs korszakban játszódó road movie a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítóktól három Golden Globe-díjat is kapott a hónap elején: elnyerte a legjobb musicalnek vagy komédiának járó díjat, a legjobb forgatókönyv díját és a legjobb férfi mellékszereplő díját is.

A PGA díjait nagy figyelem kíséri az amerikai filmiparban, mivel az elmúlt 30 évben, amióta a céh odaítéli díjait, mintegy 20 alkalommal kapta meg a producerek által legjobbnak választott alkotás az amerikai filmakadémia Oscar-díját. Az idei Oscar-jelöléseket kedden hozza nyilvánosságra a filmakadémia.

Amikor a Dumb és Dumbert csinálod, soha nem számítasz arra, hogy díjat kapsz

– mondta Peter Farelly a díjat átvéve.

Annyira hálás vagyok, hogy ebben a szakmában dolgozhatok

– tette hozzá.

A producerek a legjobb dokumentumfilmnek Fred Rogers Won’t You Be My Neighbour című filmjét, a legjobb animációnak a Pókember – Irány a Pókverzum című alkotást választották.

A PGA a The Americans című sorozatot tartottta 2018 legjobb televíziós drámájának, a legjobb komédiának pedig a The Marvelous Mrs. Maisel című sorozatot, amely tavaly szintén elnyerte e kategóriában díjukat.

(Borító: vox.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/67902/pics/lead_800x600.jpg
animáció,díj,dokumentumfilm,dráma,előzetes,Oscar-díj,PGA,Sorozat,Vegyes vágott,vígjáték
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?