Blogolj!

Újra terítéken Michael Jackson gyermekmolesztálási ügye

Pontosabban ügyei, amiket a nemsokára kezdődő Sundance Filmfesztiválon mutatnak be a Leaving Neverland című dokumentumfilmen keresztül.

Az alkotás két fiú történetét mutatja be, akik akkoriban hét és tíz évesek voltak. Most már a harmincas éveikben járnak és a dokumentumfilmben személyesen mesélik el azt, hogy Jackson hogyan zaklatta őket szexuálisan.

Michael Jackson többször is vádolták molesztálással, de 2003-ban a bíróság felmentette és több mint 20 millió dollárt fizetett peren kívül.

A filmben szereplő vádlókról hivatalosan nem sokat tudni, de a Rolling Stone magazin a fotók alapján felismerni vélte Wade Robson ausztrál koreográfust, aki többször is dolgozott Jacksonnal gyerekkorában, többek között a Black or White, Heal the World című videoklipekben.

Robson még 2013-ban adta be a polgári keresetet, amiben gyerekmolesztálással vádolta a 2009-ben elhunyt sztárt. A koreográfusnak egyébként eltérő nyilatkozatai voltak ez ügyben, mivel régebben azt állította, hogy nem történt az énekes és közte semmi, csupán együtt aludtak, majd később azt mondta, hogy annyira traumatikus volt az emlék, hogy inkább elfojtotta azt.

Az egykori Jackson-birtok, a Neverland jogi képviselője szerint Robson és a másik férfi (James Safechuck) „a megtévesztés mesterei”.

Leaving Neverlandet az a Dan Reed készítette, aki a 2014-es, nagy port kavart The Paedophile Huntert is.  Az idei Sundance Fesztivál január 24. és február 3. között kerül megrendezésre Salt Lake City-ben. 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/67474/pics/lead_800x600.jpg
dokumentumfilm,Fesztivál,Rövidzárlat,Sundance,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?