Blogolj!

Füst Milán-adaptációt és a Nándorfehérvár hőseiről szóló filmet támogat a Filmalap

Megszületett a döntés, hogy milyen filmterveket támogat a Filmszakmai Döntőbizottság.

Többek között Enyedi Ildikó rendezése, a Feleségem története a támogatott, ami elég szép összeget, egymilliárd forintot kap, melynek forgatása tavasszal fog elkezdődni. A film főszereplője Lée Seydoux lesz, akit többek között a Mission Impossible – Fantom protokollból ismerhet a közönség.

A film a magyar támogatás mellett német, olasz és francia partnerekkel a német-francia Arte és az olasz RAI televíziók, valamint az Eurimages 500 ezer eurós támogatását is élvezi.

Az utolsó bástya központi története a sorsdöntő nándorfehérvári diadal idején játszódik. Az alkotók - Ferenczy Gábor és Tőzsér Attila producerek, Hegedűs Bálint forgatókönyvíró és Szász János rendező - a vár hős védőinek kívánnak méltó emléket állítani. A készülő film látványos, megrázó és felemelő történetével az alkotói szándék szerint széles közönséget, minden generációt meg fog szólítani itthon és külföldön egyaránt.

A Filmszakmai Döntőbizottság legutóbbi határozatával három forgatókönyv végleges változatát fogadta el: Herendi Gábor Toxikoma, Császi Ádám Holtverseny és Kocsis Tibor Kubala című filmtervét. A rendhagyó sikerű Új Eldorádó és a Magyarok a Barcáért című dokumentumfilmeket is jegyző Kocsis Tibor új filmterve a futballtörténelem legendás és világhírű alakja, Kubala László (1927-2002) kalandos életének állít emléket.

Címkék: Rövidzárlat
1
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/66635/pics/lead_800x600.jpg
Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-22 16:31:24
És még mondja valami liberálbolsevik, hogy az Orbán kormány ellehetetleníti a szoclib "alkotókat" ebben az országban !!!
Most újabb egymilliárdot kapott az a nő, aki a korábbi díjának átvételekor már az emelvényre történő vánszorgása közepette, teli torokból elkezdte szidni a kormányt, és a kormányfőt !!!
Na, brávó !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?