Blogolj!

Oscar-esélyes a magyar rövidfilm

Osvárt Andrea a Susotázs c. filmben

Tóth Barnabás Susotázs című rövidfilmje bekerült az Oscar-díjra jelöltek szűkített listájára.

Egyre közelebb az aranyszobor a Göttinger Pál, Takács Géza, Osvárt Andrea főszereplésével készült Susotázsnak, ami két magyar szinkrontolmács egy napját mutatja be egy hűtőgépgyártó konferencián, ahol az események nem várt fordulatot vesznek.

Az Oscar-díjhoz vezető út azért még messze van, de a szűkített lista egy lépéssel közelebb hozta az elismerést.

Az Oscar-díjakért folyó versenyben idén egyébként rekordszámú kategóriában volt magyar esélyes, Kovács István Ostrom című rövidfilmje, Andrasev Nadja A nyalintás nesze című animációs rövidfilmje és Bucsi Réka nemzetközi csapattal, dán producerrel és Lukács Péter Benjámin hangdizájnerrel készített, Solar Walk című animációs rövidfilmje azonban ugyancsak lemaradt a jelöltek szűkített listájáról.

Ahogy a Napszállta is lemaradt, az idegen nyelvű filmek kategóriájában. A kilences listára végül egy kolumbiai, egy dán, egy német, egy japán, egy kazah, egy libanoni, egy mexikói, egy dél-koreai és egy lengyel alkotás, Pawel Pawlikowski Hidegháború című munkája került be.

Eddig a legjobb dokumentumfilm, a legjobb dokumentum-rövidfilm, a legjobb idegen nyelvű film, a legjobb smink és frizura, a legjobb zene, a legjobb betétdal, a legjobb animációs rövidfilm, a legjobb rövidfilm és a legjobb vizuális effektusok kategóriájában hirdették ki a rövidített listát.

Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című alkotását, amely teljes egészében a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült, a legjobb egészestés animációs film Oscar-díjára nevezték. Ennek a kategóriának a szűkített listáját egyelőre nem közölte az amerikai filmakadémia.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/66529/pics/lead_800x600.jpg
Oscar-díj,rövidfilm,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?