Blogolj!

Meghalt Penny Marshall, a Segítség, felnőttem! és az Ébredések rendezője

Hetvenöt éves korában meghalt Penny Marshall amerikai színésznő, rendező és producer, akinek többek között olyan klasszikusokat köszönhettünk, mint a Segítség, felnőttem! vagy az Ébredések. Ő volt az első nő Hollywoodban, aki olyan filmet rendezett, ami több mint 100 millió dolláros bevételt produkált.

Szóvivője közlése alapján Marshall hétfőn hunyt el Hollywood Hills-i otthonában. Halálát a cukorbetegsége szövődményei okoztákA Bronxban született Marshall leghíresebb szerepe Laverne DeFazio, az egyedülálló munkásnő megformálása volt a Laverne and Shirley című népszerű amerikai televíziós vígjátéksorozatban, amely 1976 és 1983 között futott.

Rendezőként jegyzi a Tom Hanks főszereplésével készült Segítség, felnőttem! című filmet, amely több mint 100 millió dollár bevételt produkált 1988-ban. Marshall nevéhez fűződik továbbá az 1990-es Ébredések, az 1992-es Micsoda csapat!, valamint az 1994-es Reneszánsz ember.

Tom Hanks Twitteren reagált Marshall halálának hírére: 

“Isten veled Penny. Te jó ég, mennyit nevettünk együtt. Bárcsak még mindig megtehetnénk. Szeretlek. Hanx”

– írta Hanks.

A filmes volt férje, a szintén színész-rendező Rob Reiner pedig “óriási adománynak” nevezte exfelesége különleges humorérzékét.

(Borító: stuff.co.nz)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/66548/pics/lead_800x600.jpg
Gyász,Penny Marshall
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?