Blogolj!

Lemondta az Oscar-gála vezetését Kevin Hart, miután homofób botrányba keveredett

Alig két napja számoltunk be róla, hogy Kevin Hart komikus-színész személyében megtalálta az Akadémia a következő Oscar-gála házigazdáját, Hart már vissza is mondta a felkérést.

Az ok pedig nem más, mint a manapság egyre jobban elharapódzó internetes trollok híres emberek múltjában való vájkálása. Nem is olyan régen még James Gunn, A galaxis őrzői 1-2. rendezője esett áldozatul az internet népe által gerjesztett nyomásnak, amivel akkor a Disney nem akart szembemenni, ezért inkább megváltak a rendezőtől, most pedig Kevin Hart volt a soros.

James Gunn

Miután ugyanis hivatalosan is bejelentésre került, hogy ő vezeti majd a 91. Oscar-díj átadót, az ő múltjából is gyorsan előástak olyan kommenteket, amelyek mára már sokaknál kiverik a biztosítékot, holott tíz éve még nem sok vizet zavartak. Kétségtelen, hogy a komikus is rosszul kezelte a kialakult helyzetet, és valóban nem túl illő dolog azzal viccelődni, hogy valakinek úgy néz ki a profilképe, "mintha az AIDS meleg hirdetőtáblája lenne", de hát mégiscsak az emberek froszlizásából kereste a kenyerét. 

A színész először egy kissé zavaros videóban reagált a helyzetre, amiben sűrű  magyarázkodásba kezdett, majd egy következőben kvázi visszatámadt és elmondta, hogy az Akadémia felkérte, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot, azonban ő erre nem hajlandó, mert már leszámolt a korábbi, homofób kommentekkel, és ha az Akadémiának ez nem tetszik, akkor szépen elválnak egymástól. 

Végül pedig - miután valószínűleg belátta, hogy ez azért elég nagy törést jelenthet a karrierjében - felhagyott a videóüzenetekkel, és megelőzvén az Akadémia lépést maga mondott le a házigazda szerepéről, majd nyilvánosan bocsánatot kért a melegektől.

Őszintén bocsánatot kérek az LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer) közösségtől a múltbeli érzéketlen szavaimért

- fogalmazott a színész. Majd azzal folytatta, hogy nem akarja, hogy személye elterelje a figyelmet azokról a kiváló tehetségekről, akiket az az Oscar-gálán ünnepelnek majd.

(Borító: mashable.com, Fotó: planetamarvel.net)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/65965/pics/lead_800x600.jpg
díj,Kevin Hart,Oscar-díj,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?