623-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon
Újabb öt, idős, krónikus beteg hunyt el, vagyis a halálos áldozatok száma immár 26 fő.
Blogolj!

Díjaznák a kaszkadőröket is az Oscaron

Nemrégiben felmerült az az ötlet, hogy a legjobb közönségfilmek is kaphassanak aranyszobrot, és bár ezt jövőre még nem vezetik be, az esély megvan rá. Ezen felbuzdulva most a kaszkadőrök kerültek a figyelem középpontjába.

Oscar-díj: a mozisikerek aranyszobor nélkül maradnak

Nemrégiben röppent fel a hír, miszerint az Akadémia már nemcsak a szokásos Oscar-kompatibilis filmeket díjazná, hanem azokat is, amiket a közönség imád. Ez viszont egyelőre várat magára. A tervek között ugyanis az szerepelt, hogy a nagyívű drámák és történelmi opuszok mellett kapjanak helyet az olyan blockbusterek is, amiket a nézők kajálnak, azaz például a Bosszúállók-filmek, vagy épp a Mission: Impossible-franchise.

Christopher McQuarrie, a Mission Impossible – Utóhatás rendezője dobta be az ötletet, hogy a legjobb kaszkadőrmutatványokat bemutató filmeket is kéne díjazni a gálán. Természetesen ezzel a dologgal hazabeszél, de ha belegondolunk, hogy Tom Cruise például miket művel a moziban, egészen érthető a felvetés.

McQuarrie elmondta, hogy a kaszkadőrség művészet, készség és szakma is egyben, amit illene díjazni, hiszen ezek az emberek az életüket kockáztatják, és nem utolsó sorban élményt is nyújtanak.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/64886/pics/lead_800x600.jpeg
Oscar-díj,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?