Aláírták az új Brexit megállapodást az EU-csúcson
Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről a tagországok vezetőinek csúcstalálkozóján csütörtökön Brüsszelben.
Blogolj!

Animációs filmek a világ minden tájáról

5 nap, 6 helyszín, 14 egészestés film, 55 esemény, 300 animációs rövidfilm - szerdán kezdődik és december másodikáig tart a 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Budapesten.

A fesztivál november 28-án 19 órakor a Kirikou figuráját megalkotó Michel Ocelot legújabb munkájával, a Dilili Párizsban című filmmel nyílik hivatalosan, mely a századfordulós francia művészvilág izgalmas karikatúráját is felrajzolja.

Idén közel 2050 nevezés érkezett, az előzsűri ezekből válogatta ki a rövidfilmek versenyében szereplő 30 alkotást – köztük Bucsi Réka Solar Walk és Hegyi Olivér Take Me Please című munkáját – és a versenyző 5 egész estés animációt.

A fesztiválon további 8 egészestés film lesz majd látható, ahol többek között a legújabb magyar sikert, a Ruben Brandt, a gyűjtőt is meg lehet nézni.  Az idei fesztivál egyik különlegessége Kreif Zsuzsanna, Turai Balázs és Bera Nándor rendezésében készült, a Kovásznai hagyományokat követő Candide kalandjai című magyar alkotás díszbemutatója lesz. A 13 epizódból felépülő film épp úgy, mint az eredeti regény, az adaptáció a mai politika és vallás kortárs szatírája.

Az Anilogue zárófilmje Mamoru Hosoda legújabb alkotása, a Mirai - Lány a jövőből lesz, illetve idén is lesz Világpanoráma válogatás és 5 órás éjszakai maraton-vetítés is, a szombat esti Animált éj keretében.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/64789/pics/lead_800x600.jpg
animáció,Fesztivál,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?