Blogolj!

Fiatal tehetségeket díjaztak az Országos Középiskolai Filmszemlén

A tizennegyedik alkalommal megtartott Országos Középiskolai Filmszemle fiatal filmes tehetségeket díjaz. Ez most sem volt másként a november 23-25. között megtartott eseményen.

A háromnapos szemlén olyan neves filmesek is megjelentek, mint Kardos Sándor Kossuth-díjas operatőr vagy Mácsai Pál színész-rendező.

A maximum 15 perces animációs vagy dokumentumfilmek témáját a jelentkezőkre bízták, majd a versenyben lévő harmincnégy filmből vasárnap választotta ki a zsűri a nyertest, melynek elnöke Mundruczó Kornél volt, zsűritársai pedig Balog Judit színésznő és Kende János operatőr.

Az elő helyezett a Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai lettek (Balogh Benedek - Rendező, Bégány Levente - Vezető író, Müllner Edvárd - Író, Tóth-Almási Berke - Író, Szőke-Tóth Bence - Vágó, Módli Kata - Főszereplő, felkészítő tanáruk Török Péter Pál) Megtörve című rövidfilm lett.

A film nem először részesül díjban, ugyanis pár hónapja szintén első helyezést kapott a 7. Ökumenikus Diákfilmszemlén, ahonnan még a közönségdíjat is elhozták.

A díjazottak pénzjutalomban részesültek, az első helyezett 150 ezer, a második 70 ezer, a harmadik 30 ezer forintban részesül, a zsűri pedig adhat különdíjakat is, például a legjobb animációs filmnek, a legjobb operatőrnek, a különdíj 50 ezer forint.

Címkék: Rövidzárlat
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/64734/pics/lead_800x600.png
Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?