Blogolj!

Kiderült, hogy a moziba járók többsége melyik film feldolgozását nézné meg a legjobban

Úgy látszik, hogy amíg mi a hátunk közepére se kívánjuk a mára klasszikussá vált filmek folytatásait, remake-jét vagy éppen rebootját, addig a tengerentúlon épp az ellenkezője a helyzet, az emberek többsége igenis szívesen nézi az ilyen jellegű filmeket. Most az is kiderült, hogy mely filmeket látnák valamilyen formában újra a mozikban. 

A Hollywood Reporter végzett egy felmérést, amelyben arra voltak kíváncsiak, hogy mely filmklasszikusok folytatását, remake-jét vagy rebootját néznék meg legszívesebben az emberek. A kutatás során pedig egy egészen elképesztő eredmény jött ki, ugyanis a 2201 megkérdezett ember 71%-ka a Vissza a jövőbe-filmeket szeretné valamilyen formában újra nagyvásznon látni. 

via GIPHY

Marty és a Doki kalandjai után a Toy Story, az Indiana Jones-filmek és a Jurassic Park kapta még a legtöbb szavazatot, őket pedig olyan alkotások követtek, mint a Mátrix, Star Wars, a Bosszúállók-filmek, az Avatar és az Éhezők viadala

Sajnos amíg ilyen, Hollywood elvárásait alátámasztó felmérések születnek, addig nem sok reményünk van, hogy a nosztalgia vonat helyett inkább az új és izgalmas filmekbe fektessék azt a sok-sok zöldhasút. 

via GIPHY

De legalább nemcsak minket lepett meg (majdhogynem sokkolt), hogy a Vissza a jövőbe-trilógiát szívesen látnák remake-ve, hanem Jill Pantozzi, az io9 blog kultúra rovatának helyettes szerkesztőjét is, aki elmondta:

Nagyon meglepett, hogy az emberek újabb Vissza a jövőbe-filmet szeretnének látni, nem utolsósorban azért, mert Robert Zemeckis rendező ezzel kapcsolatban elég egyértelműen nyilatkozott, amikor azt mondta, hogy csak a holttestén keresztül következő film. A nosztalgia erőteljes dolog.

Mi pedig csak reménykedni tudunk, hogy tényleg nem születik egy újragondolás a kedvenc filmjeinkből. 

(Borító: hollywoodreporter.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/64680/pics/lead_800x600.jpg
fantasy,kaland,reboot,remake,Rövidzárlat,sci-fi,vígjáték
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?