Blogolj!

Egy hétre újra Budapestre költözik Skandinávia

November 22-28. között ötödik alkalommal rendezik meg a Skandináv Filmfesztivált Budapesten.

Ha valaki már látott egy skandináv filmet, akkor tudja nagyon jól, hogy mire számíthat jövő héten az Art+ Cinemában. És bár valamilyen oknál fogva nem igazán preferálják északon a hahotázós vígjátékokat, azért senki ne ijedjen meg, a minőségi sztorik garantáltak lesznek.

A fesztivál keretein belül az északi filmek legkiválóbb válogatása kerül vászonra egy héten át az Art+ Cinema két mozitermében. A programot premier előtti vetítések, filmtörténeti klasszikusok, közönségtalálkozó, diafilmvetítések színesítik. Műsorra tűznek számos olyan játék- és dokumentumfilmet, amely csak most lesz látható.

Akinek ismerős a Nyomtalanul, Fácángyilkosok és a Palackposta, az most örülhet, mert a Q-ügyosztály sötét története tovább folytatódik a 64-es betegnaplóval, jön a dán botrányhős, Lars von Trier A ház, amit Jack épített című horrorja, Dánia idei Oscar-nevezettje, A bűnös című kamaradráma, az idei Cinefest fődíjasa, de azért röhögésből sem lesz hiány, bár abból a bizarr fajtából, mert Mads Mikkelsen őrületét, azaz a Férfiak és Csirkéket is műsorra tűzik.

 És ha már Skandinávia és filmek, akkor nem mehetünk el szó nélkül Ingmar Bergman születésének századik évfordulója mellett, évfordulóját egy retrospektív programmal ünnepli a fesztivál. Premier előtt vetítik a Bergman 100 című dokumentumfilmet, továbbá láthatók lesznek a svéd rendezőfenomén Persona, Saraband és Őszi szonáta című filmjei.

A részletes program itt található.

(borító: artpluszcinema.hu)

 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/63948/pics/lead_800x600.jpg
Fesztivál,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?