Blogolj!

Oscar-esélyes lehet a magyar dokumentumfilm

Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban című filmje eddig is szép ívet futott, ami a filmfesztiválokat és a pozitív fogadtatást illeti, most pedig az Oscar közelébe került.

A megrázó történet, a modernkori rabszolgasáról, és egy nőről, Marisról szól, aki tíz éve szolgál egy családot fizetés nélkül. A rendezőnő másfél évet forgatott Marissal, aki egyszercsak eldönti; megszökik.

Az Egy nő fogságban bejutott a Sundance filmfesztiválra, az amszterdami dokumentumfilmfesztiválra, esélyes az Európai Filmdíjra, és most bekerült abba a csapatba, amiben 83 dokumentumfilmből választják ki majd azt az ötöt, ami Oscar-jelölt lesz.

Újabb nemzetközi díjra esélyes a magyar dokumentumfilm

Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban című alkotása is szerepel az Európai Filmakadémia által kiválasztott 15 dokumentumfilm között, amelyek jelölést kaphatnak az Európai Filmdíjra. A válogatóbizottság figyelmébe tíz rangos európai dokumentumfilm-fesztivál ajánlott egy-egy alkotást. A 15 dokumentumfilmből álló lista a fesztiválok ajánlásai és a független nevezések elbírálása nyomán állt össze.

A filmet november 22-től vetítik a hazai mozik.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/63087/pics/lead_800x600.png
díj,dokumentumfilm,Oscar-díj,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?