Blogolj!

Magyar alkotás is versenyben van az animációs filmek Oscar-díjáért

Az amerikai filmakadémia által szerdán közzétett listája szerint a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar akció-thriller is szerepel a között a huszonöt alkotás között, amelyek esélyesek a legjobb egész estés animációs filmek Oscar-díjára.

Milorad Krstic alkotása  többek között olyan filmekkel versenyzik, mint a Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció, A hihetetlen család 2., a Kutyák szigete, a Mirai - Lány a jövőből, a Ralph lezúzza a netet, a Gnómeó és Júlia 2, az Apróláb, a Pókember - Irány a Pókverzum, valamint a Tini Titánok: A film is.

filmakadémia közleménye szerint az animációs filmek kategóriájában nevezett - és az előírt feltételeket teljesítő - alkotások más kategóriák, köztük akár a legjobb film Oscar-díjára is jelölhetők.

Milorad Krstic szerb származású, Magyarországon élő festő, látványtervező, animációs művész akció-thrillere a James Bond-filmek hangulatát idézi. Főhőse egy művészetterápiával gyógyító pszichoterapeuta, akinek kedvenc festményei az életére törnek egy sor látomás formájában. Páciensei rábeszélik, hogy szerezze meg a műalkotásokat, mert ha a tulajdonában van az eredeti, akkor az nem támad a gazdájára.

A Ruben Brandt, a gyűjtő november 15-től látható a magyar mozikban.

Az Oscar-jelöléseket 2019. január 22-én hozzák nyilvánosságra, a díjakat pedig február 24-én adják át Los Angelesben.

(Borító: variety.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/62765/pics/lead_800x600.jpg
animáció,Magyar Nemzeti Filmalap,Oscar-díj,Rövidzárlat,Ruben Brandt, a gyűjtő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?