Blogolj!

Brutálisan nyitott a mozikban a legújabb Halloween-film

Az előzetesek alapján mindenki reménykedett, hogy végre valóban egy méltó folytatást kap John Carpenter klasszikusa, a Halloween, de azért arra senki sem számított, hogy minden idők második legjobb nyitóhétvégéjét produkálja majd a horrorfilmek mezőnyében.

Pedig ez történt, ugyanis az észak-amerikai kasszasikerlista élén debütált a Universal és a Blumhouse közös filmje, miután 77,5 millió dollár (21,8 milliárd forint) értékben váltottak jegyet Michael Myers legújabb mészárlására a premierhétvégén. 

A Halloweent eddig csupán a 2017 közönségkedvenc horrorjának, az Az című filmnek sikerült megelőzni. Stephen King filmadaptációja 123,4 millió dolláros jegyeladásával lett a legjobb nyitóhétvégi bevételt produkáló horrorfilm. 

Már csak azért is meglepő, hogy ennyire jól sikerült az újabb Halloween-mozi, mert  a rendezői széket az David Gordon Green foglalta el, akinek korábban olyan vígjátékokat köszönhettünk, mint az Ananász expressz vagy a Király!. Green a forghatókönyvírásból is kivette a részét, amiben - a szintén humor világából érkező - Danny McBride (Trópusi vihar, Ananász expressz) is segédkezett. 

A David Gordon Green rendezte horror a 11. a Halloween-filmek sorában, azonban mégis úgy kell rá tekinteni, hogy ez a közvetlen folytatása az 1978-as eredeti mozinak. A sikerre még a is rátesz, hogy mindössze tízmillió dollárból forgatták a filmet, amely 14,3 millió dollár jegybevételt produkált 23 tengerentúli piacon, ez pedig azt jelenti, hogy eddig összesen 91,8 millió dollár bevételt hozott.

(Borító: digitalspy.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/62706/pics/lead_800x600.jpg
horror,Rövidzárlat,videó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?