Blogolj!

Kísérteties magyar horror készül

A hazai filmes paletta nem igazán tobzódik a horror műfajának terméseivel, de Bergendy Péter ezen most változtatni fog.

Post Mortem című horrorja igazi ínycsiklandozó mozinak ígérkezik, hiszen nemcsak hogy horrorról, van szó, hanem a sztori az első világháború befejezése után játszódik egy kísértetek által megszállt magyar faluban. A rendező célja, hogy ne csak a hazai, hanem a nemzetközi közönséget is érdekelje az alkotás, így nagyszabású filmre készülhetünk.

A rendszerváltás előtt a horrorfilmeket üldözték itthon, "burzsoá műfajnak" tartották, és vitatott megítélése máig érzékelhető, holott ez ugyanolyan zsáner, akár a western, a krimi, a romantikus komédia és a többi. A horror világszerte népszerű műfaj, a moziban, DVD-n vagy sorozatokban, a fiatalok kifejezetten szeretik

- mondta Bergendy Péter.

A Post Mortem főszereplője Tomás, a post mortem-fotós, aki a halottakat fotózza az elhunyt családjának körében. Olyan világot élünk, amikor a háború és a spanyolnátha rengeteg áldozata miatt a kísértetek szinte ellepték a Földet, ebben a faluban pedig kifejezetten sok kísértet van. Tomás belecsöppen a megszállott falu életébe, megismer egy tíz év körüli kislányt, Annát, és együtt próbálnak valamit tenni a kísértetjárás ellen.

A forgatást 41 naposra tervezik, a felvételek november végén kezdődnek, és várhatóan február végén fejeződnek be. A film nagy részét a szentendrei skanzenben forgatják majd, a főbb szerepekben pedig olyan színészek lesznek, mint Klem Viktor, Schell Judit, Anger Zsolt és Hámori Gabriella.

A sok trükk és utómunka miatt a film a tervek szerint 2020-ra kerül a mozikba.

(borító: kviff.com)

Címkék: horror, Rövidzárlat
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/62620/pics/lead_800x600.png
horror,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?