Borkai Zsolt kilépett a Fideszből
Győr polgármesteri címéről viszont nem mondott le, független polgármesterként irányítja a jövőben a várost.
Blogolj!

Az Örök tél lett az év legjobb európai tévéfilmje

Az Örök tél Berlinben az év Legjobb Európai Tévéfilmje díjat nyerte el Prix Europa filmes és tévés seregszemlén – jelentette be Facebookon a film forgatókönyvírója, Köbli Norbert.

Mint írta, „ZDF-es, BBC-s, RAI-s filmek között” lett a legjobb a magyar alkotás, majd hozzátette, az alkotók nevében Gera Marina, a film főszereplője vette át a díjat.

Szász Attila díjazott filmje a hírhedt szovjet Gupvi munkatáborok elhallgatott világát mutatja be. A januári díszbemutató előtt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára úgy fogalmazott:

egy olyan film született, amely „valóban kinyitja a Gulágról való ismeretek kapuját” és hitelesen mutatja be, hogy mi történt ezekben a kényszermunka-táborokban.

A Félvilág és A berni követ összeszokott alkotópárosának, Szász Attila rendezőnek és Köbli Norbert forgatókönyvírónak az új történelmi drámája Havasi János Lánykák, az idő eljárt című novelláján alapul, és megtörtént eseményeket dolgoz fel. 

Elmondani az elmondhatatlant - Örök tél

Szász Attila és Köbli Norbert alkotópáros legfrissebb munkája nemcsak azért figyelemreméltó, mert eddigi alkotásaik (A berni követ, Félvilág) minőségiek voltak, hanem mert az Örök tél című munkájuk egy nagyon fontos témáról beszél. A Gulág Emlékbizottság támogatásával készült film a Gupvi-táborok borzalmairól és a történelem egy sötét időszakáról mesél.

A film főbb szerepeiben Gera Marina és Csányi Sándor látható, de mellettük feltűnik még többek között  Döbrösi Laura, Kiss Diána Magdolna, Farkas Franciska, Kurta Niké, Für Anikó és Gáspár Tibor. Az operatőr Nagy András, a vágó Hargittai László, a producer Lajos Tamás és Köves Ábel volt.

(Borító: port.hu)

1
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/62264/pics/lead_800x600.jpg
díj,dráma,Örök tél,Rövidzárlat,történelmi
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-10-21 09:16:50
A híradások szerint Berlinben, a film vetítése alatt a nézők jó része végigsírta az mozit, mert számukra a film által feltárt, bemutatott jelenségek, az embertelen körülmények teljesen ismeretlenek voltak. Azokról korábban sohasem hallottak, sohasem olvastak.
Most már csak egyetlen - ám roppant lényeges - kérdés van függőben:
Ha Nyugat-Európa egyáltalán nem ismeri a hazánkban - és a többi szocialista országban - negyven éven keresztül dúló kommunista elnyomás legfontosabb eseményeit sem, akkor milyen jogon mondanak véleményt Magyarországról, a magyar kormány mostani politikájáról, Orbán Viktor miniszterelnök úr munkájáról ?!
Aki ezt megfejti, Nobel díj várományossá léphet elő !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?