Blogolj!

Oscart emlegetnek a magyar animáció kapcsán

A The Hollywood Reporter minden évben bőszen elkezd találgatni az Oscar-esélyes filmekről. Ez most sem volt másként, és egy magyar animációs film is terítékre került.

A Ruben Brandt a gyűjtő című filmet tartják többek között Oscar-esélyesnek az animációs alkotások között. Pontosabban Scott Feinberg újságíró, aki a magyar film mellett még A hihetetlen család 2-t, a Kutyák szigetét, a Ralph lezúzza a netet és a Mirai - Lány a jövőből című alkotásokat említi. Listája az alapján állt össze, hogy az adott filmnek milyen a reklámja, sajtómegjelenése, figyelembe vette az aktuális trendeket, a filmes világ híreit és természetesen a saját véleményét is belecsempészte a felsorolásba.

A Ruben Brandt egy nagyszabású egészestés animációs mozi, amit a szerb származású, de Magyarországon élő Milorad Krstic festő, látványtervező készített. A film egy bizonyos Ruben Brandt-ről szól, akinek rémálmai vannak, ezek pedig arra kényszerítik, hogy tizenhárom festmény ellopjon a világ különböző pontjairól. A sztorinak köszönhetően így eljutunk a világ nagyvárosaiba, neves múzeumaiba és egy pörgős, akciódús hajsza kerekedik ki a film során rendkívül sok művészettörténeti utalással egybeszőve.

A filmet november 15-én mutatják be a magyar mozik, de már most megnyerte a bukaresti animációs filmfesztivált.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/62102/pics/lead_800x600.jpg
animáció,Rövidzárlat,Ruben Brandt, a gyűjtő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?