Aláírták az új Brexit megállapodást az EU-csúcson
Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről a tagországok vezetőinek csúcstalálkozóján csütörtökön Brüsszelben.
Blogolj!

A-kategóriás fesztiválon debütál a Rossz versek

Reisz Gábor legújabb filmjének, a Rossz verseknek Tallinnban lesz a világpremierje.

A VAN rendezőjének filmjéről nemrég mi is írtunk: a személyes ihletésű mozi már az ízelítő alapján is igazi csemegének ígérkezik. Itthon csak december 27-től vetítik a mozik, de a tallinni filmfesztiválon már november 23-án bemutatják.

Rossz versek szürreális kiadásban

Itt az ősz és lassan, de biztosan ráfordultunk a célegyenesre ami a magyar filmeket illeti. A Rossz versek is hamarosan debütál, amiből most izgalmas kis ízelítőt kapunk. Reisz Gábor a 2014-es Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan után új filmmel jön, aminek most ki is jött egy röpke ízelítője.

A november 16-án kezdődő, mintegy 250 filmet felvonultató filmünnepet 2014-ben minősítette a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) A-kategóriás seregszemlévé, fődíja a Tallinn Grand Prix. Ezen a fesztiválon versenyez és mutatkozik be először Reisz Gábor legújabb munkája -közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

Reisz Gábor a VAN sikere után részt vehetett a cannes-i filmfesztivál rezidensprogramjában, amelynek keretében több hónapon át dolgozott Párizsban az új forgatókönyvön.

A Rossz verseket 55 forgatási napon, 120 helyszínen forgatták a Proton Cinema gyártásában, a Les Films du Balibari és az RTL Magyarország koprodukciójában, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/61304/pics/lead_800x600.jpg
Fesztivál,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?