Blogolj!

Kiderült, mikor lesz női James Bond

A titkosügynök körül az elmúlt időszakban sok pletyka felmerült, miután Daniel Craig kijelentette, hogy a háta közepére sem kívánja már a 007-es megformálását.

Azóta persze kiderült, hogy van az a pénz, amiért elvállalja a 25. Bond-film főszerepét, de a találgatások során sok név felmerült Bond megformálására. És bár ott volt többek között Tom Hiddleston, Tom Hardy és Idris Elba is, sokan női Bondot követeltek, vagy legalábbis eljátszottak a gondolattal, hogy mi lenne, ha…

Daniel Craig is megerősítette: ismét ő lesz James Bond

Azt már eddig is tudtuk, hogy a rengeteg huzavona után végül Daniel Craig beadta a derekát, hogy a 25. Bond-filmben is őfelsége legmenőbb titkosügynökének a bőrébe bújjon, ám most maga az illetékes is megerősítette a hírt. Craig a kedd éjszakai Late Show-ban Stephen Colbert műsorvezető kérdésére hivatalosan is bejelentette, hogy valóban visszatér.

Közrejátszott persze a tavaly kirobbant #metoo kampány is, és az az általános elégedetlenség, hogy kevés a jó női szerep Hollywoodban. Ennek kapcsán pedig ugye miért ne lehetne egy klasszikus karakter is nő, ha Craig lelép lassan a Bond-projektből.

Nos, Craig maradt, a női ügynök pedig ugrott. És nemcsak erre a filmre, hanem hosszútávra is, ezt pedig Barbara Broccoli, a film producere erősítette meg.

Broccoli szerint egy több mint fél évszázada megalkotott karakternek nincs szüksége arra, hogy nemet váltson, hiába változott a társadalom és a társadalmi elvárások. Mert bár Bondot nem épp a feminizmus szobraként hozták éltre, mégis a producerek az eredeti, klasszikus karakterhez ragaszkodnak a továbbiakban is, persze úgy, hogy az idő múlásával természetesen Bond jelleme is változik. Tehát a nagy találgatás, hogy vajon ki lesz az első 007-es, megoldódott.

(borító: vanityfair.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/61144/pics/lead_800x600.jpg
James Bond,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?