Blogolj!

Megvannak az Inkubátor Program döntősei

Szilágyi Zsófi az Egy nap című film forgatásán

Negyedik alkalommal hirdették meg a programot, aminek tíz döntős filmtervét 2 millió forinttal támogatja a Filmalap.

Az Inkubátor Program 2015-ben azért jött létre, hogy a fiatal filmesek első nagyjátékfilmjét támogassák. A 2 millió forint a forgatókönyv fejlesztésére van, amire öt hónapot kapnak a filmesek.

A program 2018-as döntősei:

Csáki László: Kék pelikán

Hegedűs Georgina: Szemedbe nézek

Dudás Balázs: Begyulladva

Dér Asia: Nem haltam meg

Fatér Ambrus: A gyerek

Podhradská Lea: Drága Marikám!

Mayer Bernadette: Szemem fénye

Szilágyi Fanni: Veszélyes lehet a fagyi

Csoma Sándor Forráspont és Fazekas Máté Bence: Kilakoltatás

A programra 57 pályakezdő rendező jelentkezett, ezekből a zsűri, azaz Bodzsár Márk, Gyárfás Eszter, Nagypál Orsi és Zabezsinszkij Éva választotta ki a jelenlegi tíz filmtervet. A gyártási támogatásban részesülő öt nyertest pedig ezúttal is a szakmai zsűri és a szakmai közönség fogja kiválasztani a 2019. márciusi pitch fórumon.

A pályázatra idén is diplomás, de egész estés filmet még nem jegyző rendezők, illetve azok az alkotók jelentkezhettek, akik rövidfilmjükkel már szerepeltek nemzetközi filmfesztiválokon.

A nyertes filmek gyártására pályázati úton a játékfilmeknél 62 millió, a dokumentumfilmeknél 22 millió, az animációs filmeknél pedig 82 millió forintig nyújt támogatást az inkubátor program. A fiatal alkotóknak a Filmalap a filmkészítés során az anyagi támogatás mellett szakmai támogatást is nyújt.

2015 óta több nagy sikerű film készült el a program támogatásával: többek között Szilágyi Zsófi Egy nap című filmje, amely FIPRESCI-díjat nyert Cannes-ban, és amelynek főszerepéért Szamosi Zsófi a Legjobb színésznő díját kapta meg Szarajevóban és Kassán. Csuja László Karlovy Varyban díjazott első alkotását, a Virágvölgyet pedig jelenleg is vetítik a hazai mozik

Címkék: Rövidzárlat
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/60533/pics/lead_800x600.jpg
Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?