Aláírták az új Brexit megállapodást az EU-csúcson
Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről a tagországok vezetőinek csúcstalálkozóján csütörtökön Brüsszelben.
Blogolj!

Az Úr hangja Japánban szólal meg először

Pálfi György Az Úr hangja című sci-fijét első alkalommal Japánban, a 31. Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon láthatja a közönség.

Pálfira mindig érdemes figyelni, ha rendezésről van szó (gondoljunk csak a Hukkle vagy a Taxidermia című filmekre), és ezt most sincs másként. A magyar filmes paletta nem igazán van elkényeztetve sci-fikkel, de most jön Az Úr hangja, és megtöri a csendet.  

A filmalkotás Stanislaw Lem regénye alapján készült és az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé. A történet főhőse a harmincas éveinek végén járó Péter, aki egy titokzatos balesetekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott apját. Megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd kalandos nyomozás után végre rátalál az immár új családot alapított édesapára. A találkozásnak köszönhető, hogy a világ értesül arról: az univerzum megszólalt, nem vagyunk egyedül a világmindenségben.


Egyébként több mint egy évtized után először kapott meghívást magyar film a nagy presztízsű tokiói versenybe, melynek fődíja a Tokyo Grand Prix. A mintegy 200 filmet felvonultató tokiói filmünnep nyitófilmje amúgy az ősz egyik legnagyobb szenzációjaként számon tartott Csillag születik ázsiai premierje lesz, a főszerepben látható Lady Gaga és Bradley Cooper, aki a film rendezője is.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/59585/pics/lead_800x600.jpg
Fesztivál,krimi,Rövidzárlat,sci-fi
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?