Blogolj!

Magyar sportfilmdráma tarolt Dél-Koreában

Simonyi Balázs Ultra című, szupermaratonistákról szóló 2017-es dokumentumfilmje nyerte el a nagydíjat Dél-Koreában a III. Uldzsui Hegyifilmfesztiválon, a zsűri szerint a sportfilmdráma segít elgondolkodni az élet értelméről.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség hétfői jelentése szerint a magyar-görög koprodukcióban forgatott film 41 ország 140 alkotása közül kapta meg a fődíjat. A hegyifilmfesztivált harmadik alkalommal rendezték meg a Dél-Korea délkeleti részén fekvő Uldzsu megyében.

A zsűri indoklása szerint

napjainkban ismét mindannyian futunk, nem tudjuk, mi a célunk, és mikor érjük el azt. A film alkalmat ad arra, hogy elgondolkodjunk azon, miért ugrunk fejest egy zavaros életbe és éljük azt végig.

Simonyi Balázs és forgatócsoportja öt versenyző heroikus küzdelmét mutatja be a legendás Spartathlon futóversenyen. A rendező-sportoló 2013 óta négyszer teljesítette a 246 kilométeres, Athéntól Spártáig tartó, embert próbáló távot, ezúttal is ő az öt futó egyike.

A legmodernebb filmes technikákat alkalmazó, látványos drónfelvételeket felvonultató film az HBO Europe, SpeakEasy Project és a görög Anemon produkciójában készült.

A 38 éves rendező-forgatókönyvíró-operatőr számos rövidfilmet és tévéfilmet készített, köztük az Indián című tévéfilmjét, valamint a Zrínyi és a vadkan című ismeretterjesztő produkciót.

(Borító: magyar.film.hu)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/58595/pics/lead_800x600.jpg
díj,dokumentumfilm,Fesztivál,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?