Blogolj!

Amerikát is meghódítja a magyar animációs film

Amerikai stúdió vásárolta meg a Magyar Nemzeti Filmalaptól a Ruben Brandt, a gyűjtő című új magyar film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait.

Ráadásul nem is akármilyen stúdió, ugyanis az a Sony Pictures Classics (SPC) csapott le az akció-thriller forgalmazási jogaira, aki korábban a Saul fiáthamarosan pedig a Napszálltát fogja eljuttatni az amerikai mozikba. De Nemes Jeles László filmjei mellett olyan kiemelkedő alkotásokat is ők forgalmaztak, mint a Szólíts a neveden, a Blue Jasmine vagy a Whiplash. 

Havas Ágnes, a filmalap vezérigazgatója ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy

Óriási eredmény, hogy a Filmalap nemzetközi értékesítési részlege Androsovits Klaudia vezetésével a Sony Pictures Classics-nak közvetlenül értékesítette a filmet.

A külföldi értékesítés volumene éves szinten 250 millió forint körül van. Kiemelkedő siker volt a Liza, a rókatündér, az 1945, a Tiszta szívvel és A Viszkis című film is, melyeket több mint 30 ország helyi forgalmazója vásárolt meg a közelmúltban.

- olvasható a Filmalap közleményében. 

A Filmalap támogatásával készült Ruben Brandt, a gyűjtő november 15-én debütál a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában. A film zenéjét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát pedig Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstic és Kurdy-Fehér János végezte.

(Borító: magyar.film.hu)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/58538/pics/lead_800x600.jpg
akció,animáció,Magyar Nemzeti Filmalap,Napszállta,Rövidzárlat,Ruben Brandt, a gyűjtő,thriller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?