Blogolj!

Gyerekek után most ávósokról forgat az Oscar-díjas magyar rendező

A Mindenkiért Oscar-díjat kapó Deák Kristóf most nem rövidfilmmel, hanem egy tévéfilmmel készül. Ezúttal egy sokkal sötétebb sztorit dolgoz fel.


A húsznapos forgatás lassan a végéhez ér, a tervek szerint szeptember 16-án be is fejezik a munkálatokat Deák Kristóf Foglyok című filmjén, már ami ugye a helyszíni forgatást illeti.

A Foglyok az ötvenes évek elején játszódik a fővárosban, ami egy igazi történetet dolgoz fel: egy átlagos család életébe bekerül két ávós, aminek következtében a család szó szerint sarokba lesz szorítva, nem hagyhatják el lakásukat, gyakorlatilag foglyokká válnak.

A film célja, hogy átadja azt a nyomasztó, paranoid, és fojtogató hangulatot, amit az ötvenes évek hordozott magában, de a rendező ezt groteszk humorral oldja majd fel.

A főbb szerepekben Szamosi Zsófia, Fekete Ernő, Sodró Eliza, Porogi Ádám, Molnár Levente, Lengyel Ferenc, Jászberényi Gábor, Kardos Róbert, Csőre Gábor és Vasvári Emese lesznek láthatóak.

A stáb korábbi munkái alapján nagyon úgy fest, hogy sikerülni fog kialakítani a hiteles atmoszférát, ami ehhez a sztorihoz elengedhetetlen. Olyan nevek dolgoznak a filmen ugyanis, mint Gózon Francisco operatőr (Haggyállógva Vászka, Iszka utazása), Valcz Gábor látványtervező (Moszkva tér, Félvilág, Lajkó: Cigány az űrben), Sinkovics Judit jelmeztervező (Testről és lélekről, Kojot). A forgatókönyvet Vörös András írta. A film vágója Csillag Mano, hangmérnöke Péterffy Máté.

A film gyártója a Filmfabriq, producerei Dreissiger László és Osváth Gábor. A film a Magyar Média Mecenatúra Fehér György-pályázatán nyert támogatást.

A Foglyokat 2019-ben mutatják be a Duna televízióban.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/58238/pics/lead_800x600.jpg
Deák Kristóf,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?