Blogolj!

Magyar filmek taroltak Montrealban

Igazi díjeső volt a montreali filmfesztiválon, már ami a magyar filmeket érinti, ugyanis a fődíjat és a legjobb rendezőnek járó díjat is hazai filmes vehette át.

Topolánszky Tamás Yvan az első magyar Oscar-díjas rendezőről, Kertész Mihályról szóló, Curtiz című filmje nyerte meg a fődíjat, míg Szász Attila az Örök télért kapta a legjobb rendező díját. Szász Attila októberben szintén az Örök téllel a legjobb európai tévéfilm díjáért is versenyben van.

Elmondani az elmondhatatlant - Örök tél

Szász Attila és Köbli Norbert alkotópáros legfrissebb munkája nemcsak azért figyelemreméltó, mert eddigi alkotásaik (A berni követ, Félvilág) minőségiek voltak, hanem mert az Örök tél című munkájuk egy nagyon fontos témáról beszél. A Gulág Emlékbizottság támogatásával készült film a Gupvi-táborok borzalmairól és a történelem egy sötét időszakáról mesél.

A montreali filmfesztiválra nyolc hazai alkotást neveztek, Pápai Pici Varjúháj című rövidfilmjét, Schwechtje Mihály Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) című alkotását, Nagypál Orsi Nyitva című vígjátékát, Sándor Pál Vándorszínészek című filmjét, Elek Dóra Világlátó Baltazár dokumentumfilmjét, valamint Molvay Norbert Jövő szerdán című rövidfilmjét.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/57940/pics/lead_800x600.jpg
díj,Fesztivál,Montreali World Filmfesztivál,Örök tél,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?