Blogolj!

Állva ünnepelték Nemes Jeles László filmjét Velencében

A 75. Velencei Filmfesztiválon hétfőn mutatták be Nemes Jeles László legújabb filmjét, a Napszálltát. Ahogy a Saul fia esetében, úgy a siker most sem maradt el.

A versenyprogramban telt házas vetítésen debütált a Napszállta, amit a közönség állva ünnepelt. Nemes Jeles László a vetítést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy a filmmel a célja az volt, hogy megtalálja a választ arra, hogy "hogyan válik önpusztítóvá egy kifinomult társadalom, hogyan jut el a fejlődés korszakától és a technológiába vetett hittől az ipari gyilkosságig”.

A nemzetközi kritikák is szerették a mozit:

A The Guardian „magával ragadónak”, titokzatosnak és bizarrnak írta le a filmet, és egyértelmű párhuzamot von a Saul fiával a vizualitás terén.

A ScreenDaily nehezen emészthető alkotásként írja le a Napszálltát, és David Lynch Mulholland Drive-jához hasonlítja, megspékelve egy kis kafkai pokollal.

Az Indiewire „mesterinek” és „lenyűgözőnek” tartotta Nemes Jeles filmjét, beleértve a színészi játékot is, illetve Tarr Bélához hasonlította a rendezőt.

A The Hollywood Reporter frusztráló és sokszor fárasztó filmként hivatkozik rá, viszont Kubrick munkáihoz hasonlítja a magyar alkotást, ami összeségében egy lenyűgöző munka lett.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/57943/pics/lead_800x600.jpg
Fesztivál,Napszállta,Rövidzárlat,Velencei Nemzetközi Filmfesztivál
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?