Blogolj!

Londonban is versenyezni fog Nemes Jeles László új filmje

Nemes Jeles második nagyjátékfilmje, azaz a Napszállta egyre több nívós filmfesztiválra kap meghívást. Velence és Toronto után most Londonon a sor.

A Napszállta a 62. Londoni Filmfesztiválon fog szerepelni, ráadásul a versenyszekcióban. A Brit Filmintézet (BFI) által szervezett, és az év legfontosabb új alkotásait felvonultató októberi londoni filmfesztivál az Egyesült Királyság legnagyobb presztízsű filmes eseménye. Az idei versenybe mindössze tíz film kapott meghívást.

A londoni filmfesztivál 2009-ben bevezetett rangos versenyprogramjában mindeddig egyetlen magyar film szerepelt, a Saul fia 2015-ben.

Nemes Jeles László új filmjét már a világpremier előtt közel 70 ország filmforgalmazója vásárolta meg világszerte. A Napszállta világpremierje a 75. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában lesz szeptember 3-án, majd a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) is vetítik szeptember 8-án. Az alkotás szeptember 27-től lesz látható a magyar mozikban a Mozinet forgalmazásában.

1
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/57702/pics/lead_800x600.png
Fesztivál,Napszállta,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
jozsef 2018-08-31 07:08:21
A filmjei inkabb magyarellenesek mint magyar es meg tamogatni is kell a kivalasztottat !
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?