Blogolj!

Életműdíjat kap Danny DeVito

Danny DeVitot egyszerűen nem lehet nem szeretni, és amellett, hogy irtó jó fej, még baromi tehetséges is, így nem is olyan meglepő, hogy életműdíjjal jutalmazzák a 66. San Sebastián-i Filmfesztiválon.

A színész a Dosnostia-díjat szeptember 22-én veheti át a spanyol filmmustrán, ahol az Apróláb című új animációs filmet is bemutatják, melyben az egyik hősnek kölcsönözte a hangját - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A fesztivál szervezői elmondták, hogy azért érdemelte ki DeVito a rangos elismerést, mert az öt évtizedes pályafutása alatt színházban, filmen és televízióban színészként, producerként és rendezőként is egyaránt sikeres és kiemelkedő életművet épített fel. Golden Globe- és Emmy-díjjal ismerték el színészi tehetségét. Kitűnő alakításai között sorolták fel a Taxi és a Felhőtlen Philadelphia című tévésorozatban, valamint a Száll a kakukk fészkére, a Becéző szavak, A smaragd románca, az Ikrek és a Bádogemberek című filmben nyújtott játékát.

Továbbá még olyan emlékezetes alkotások is a nevéhez fűződnek, amelyeket színészként és rendezőként is jegyzett, ilyen a Rózsák háborúja, a Hoffa, a Dobjuk ki anyut a vonatból vagy Matilda, a kiskorú boszorkány. Producerként pedig olyan arcok filmjeit is felügyelte, mint Quentin Tarantino, Steven Soderbergh és Milos Forman.

A San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 21. és 29. között kerül megrendezésre. 

(Borító: hollywood.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/57266/pics/lead_800x600.jpg
Danny DeVito,díj,Fesztivál,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?