hirdetés
Blogolj!

Életműdíjat kap Danny DeVito

Danny DeVitot egyszerűen nem lehet nem szeretni, és amellett, hogy irtó jó fej, még baromi tehetséges is, így nem is olyan meglepő, hogy életműdíjjal jutalmazzák a 66. San Sebastián-i Filmfesztiválon.

A színész a Dosnostia-díjat szeptember 22-én veheti át a spanyol filmmustrán, ahol az Apróláb című új animációs filmet is bemutatják, melyben az egyik hősnek kölcsönözte a hangját - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A fesztivál szervezői elmondták, hogy azért érdemelte ki DeVito a rangos elismerést, mert az öt évtizedes pályafutása alatt színházban, filmen és televízióban színészként, producerként és rendezőként is egyaránt sikeres és kiemelkedő életművet épített fel. Golden Globe- és Emmy-díjjal ismerték el színészi tehetségét. Kitűnő alakításai között sorolták fel a Taxi és a Felhőtlen Philadelphia című tévésorozatban, valamint a Száll a kakukk fészkére, a Becéző szavak, A smaragd románca, az Ikrek és a Bádogemberek című filmben nyújtott játékát.

Továbbá még olyan emlékezetes alkotások is a nevéhez fűződnek, amelyeket színészként és rendezőként is jegyzett, ilyen a Rózsák háborúja, a Hoffa, a Dobjuk ki anyut a vonatból vagy Matilda, a kiskorú boszorkány. Producerként pedig olyan arcok filmjeit is felügyelte, mint Quentin Tarantino, Steven Soderbergh és Milos Forman.

A San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 21. és 29. között kerül megrendezésre. 

(Borító: hollywood.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/57266/pics/lead_800x600.jpg
Danny DeVito,díj,Fesztivál,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?