Blogolj!

Újabb magyar filmek fogják borzolni a kedélyeket

Stork Natasa

Kissé szokatlan a pszichothriller műfaja a magyar filmpalettán, de nemcsak egy, hanem rögtön kettő film is készül ebben a zsánerben.

A Filmalap Horváth Lili filmtervére és egy román-magyar koprodukcióra adta áldását.

Horváth Lili neve onnan lehet ismerős, hogy, a Karlovy Vary filmfesztivál East of the West fődíjával és számos további rangos nemzetközi fesztiváldíjjal jutalmazták a Szerdai gyerek című filmjéért (ezt mi is nagyon szerettük), most pedig a  Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre címmel készíti második mozifilmjét.

Nyomor a szomszédban - Szerdai gyerek

A Veszettek esetében már méltattam a magyar film reneszánszát, és ez folytatódik a Szerdai gyerek kapcsán is. Horváth Lili első nagyjátékfilmje ugyanabból a társadalmi rétegből merít, mint Goda Kriszta, csak másként és máshogy. Talán még jobban is.A film a romantikus dráma és a pszichothriller műfaji elemeinek ötvözésével meséli el egy nagy szerelem történetét. Főhősét, az Amerikából hazatérő idegsebészt Stork Natasa alakítja, további fontos szerepekben Bodó Viktor és Vilmányi Benett (Terápia) lesz láthat.

A filmre több mint 350 milliós támogatást kaptak a Filmalaptól, a forgatás októberben indul, a filmet várhatóan 2020 tavaszán mutatják be a magyar mozikban. 

Felméri Cecília Spirál címmel készülő tóparti thrillerét követően újabb magyar-román koprodukció gyártását támogatja a Filmalap: 56 millió forintos gyártási támogatásával készül Josef Demian nagyváradi születésű, Romániában, majd Ausztráliában alkotó rendező-operatőr Éjjeli őrjárat című mozifilmje.

A film egy színházi társulat egyetlen éjszakájának története. A főpróba forgatagában a társulat tagjai teljes jelmezben, saját ruhájuk, pénz és mobiltelefon nélkül kénytelenek hazaindulni, kilépni a hétköznapi valóságba, amikor a színházi öltözőket zárva találják.

(borító: Dömölky Dániel)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/56613/pics/lead_800x600.jpg
Rövidzárlat,thriller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?