Blogolj!

Vegyél részt saját filmeddel a Bujtor István Filmfesztiválon!

Már kilencedik alkalommal rendezik meg a Bujtor István Filmfesztivált augusztus 18 és 20 között, ahol a te filmed is lehet főszereplő!

A helyszín természetesen ezúttal is a Balaton, pontosabban Balatonszemes. Pár hétig, azaz augusztus 5-ig lehet jelentkezni játék-,  dokumentum- vagy ismeretterjesztő; animációs, fikciós és kísérleti rövidfilmmel, valamint versfilmmel, a lényeg, hogy alkotásod 2017 júliusa utáni legyen.

Ha pedig szereted a rejtély, bűnügy, titok hármasát, még könnyebb dolgod lehet, ugyanis a szervezők elsősorban ilyen témájú filmeket keresnek. Egy kicsit eltérő, de ugyancsak érdekes téma: a költészet valamely elemének, versnek, balladának, költői életműnek filmes formanyelve való „lefordítása”.

Egy alkotó vagy alkotócsoport legfeljebb öt filmmel nevezhet bármely kategóriában, amelyek hossza egyenként csak indokolt esetben haladhatja meg a 60 percet.

A munkákat előzsűri válogatja a versenyprogramba, amelyet közönség előtt vetítenek le a Szemesi Nyármarasztó Napok keretében. A négy műfaji kategória nyertesének alkotói, alkotócsoport esetén képviselői repülőjegyet nyernek a 2019-es cannes-i filmfesztivál idejére, filmjük pedig bekerül a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál programjába is.

A filmfesztivált Balatonszemes Község Önkormányzata, a Latinovits Emlékmű Alapítvány, a Balatonszemesi Latinovits Zoltán Művelődési Ház és a Magyar Versmondók Egyesülete közvetlenül Bujtor István halála után alapította meg. A balatonszemesi származású, Balázs Béla-díjas színművész, filmrendező, forgatókönyvíró és producer tiszteletére létrehozott seregszemle versenyprogramja önálló alkotók, műhelyek, filmstúdiók számára egyaránt nyitott.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/56011/pics/lead_800x600.jpg
Fesztivál,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?