Blogolj!

Hogy ki? Tudod, az a nagyszemű, szőke csaj a Mamma Mia-ból

Amanda Seyfried neve lehet, hogy sokaknak nem mond semmit, de az biztos, hogy látásból mindenki ismeri. Kedveske, bugyuta tinifilmekben kezdte, David Lynch is felfigyelt rá, így lett szerepe a Twin Peaksben, de a Mamma Mia sikerét nem lehetett überelni.

Huszonkét éves volt még akkor, amikor berobbant az ABBA slágerekkel megspékelt habkönnyű Mamma Mia!-val, de ott sem volt sokkal több, mint amit addig mutattak belőle a vásznon: cuki, szőke csaj. Azóta már eltelt tíz év, szóval így túl a harmincon már természetes, hogy nem csak babaarcával akar érvényesülni.

Nem egy szokványos celeb

És olyannyira nem, hogy egy éve már anyukaként is tevékenykedik, olyan anyaként, aki tényleg otthon is marad a gyerekével. Ez pedig mint tudjuk, Hollywoodban igencsak ritka. Ahogy az is, hogy nem verte nagydobra esküvőjét sem, sőt, csak pár ember vett részt a szertartáson is, nincs hatalmas vagyonokat érő gyűrje sem, igazi „szomszéd lány” típus.

A helyes kiscsaj a szomszédból

És ahhoz képest, hogy Hollywood egyre jobban rajta tartja a szemét, ő tényleg csak egy tanyára vágyik állatokkal, és arra, hogy nyugiban kertészkedjen úgy, hogy közben a kutyái futkároznak körülötte. Nagybetűs idill, amit csak egyvalami árnyékol be néha, de ezt is nyíltan kezeli;

Simán vállalja gyengeségeit is

Az OCD, azaz az obszesszív-kompulzív zavar egy kényszerbetegég, ami sokszor bizonyos mániákkal (számolással, rendmániával) jár. Sokan szenvednek ettől ahogy Seyfried is, állandóan különböző gyógyszereket kell szednie, hogy kontroll alatt tudja tartani ezt.  Ezt ő leplezetlenül vállalja és beszél erről.

Ez azért is lényeges, mert a mentális betegségek, kényszerképzetek és a sokszor állandó szorongás nem épp tartoznak a trendi dolgok közé, sőt, sokan kissé ijesztőnek is tartják, a színésznő ezért is tartja lényegesnek, hogy erről nyíltan beszéljen.

Nyílt beszéd fontos témákban

A betegség mellett őszintén kiáll véleményével más fontos témákban is, mint a nemrégiben kialakult MeToo-mozgalom. Szerinte nem a szexi ruhákkal van a gond, vagy épp a nőiességgel, hanem a tisztelet hiányával, ami nagyon elkéne Hollywoodba.

Hollywoodba pedig még több Amanda Seyfried kéne.

(képek: allure.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/55962/pics/lead_800x600.jpg
Amanda Seyfried,Mamma Mia!,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?