Blogolj!

Négyéves gyerek kezébe fegyvert adni? Miért is ne!

Nemrég került csak fel a netre egy videó, amiben egy böszme faszi politikusokkal beszélget arról, hogy milyen jó lenne, ha már akár egy négyéves is használhatna fegyvert. Igen, ilyen van. De nem teljesen ebben a formában.

Mert a böszme faszi az a Sacha Baron Cohen, akit ismerünk Ali G-ként, Boratként, arab diktátorként és suttyó britként is. Ő az a komikus/színész, aki mindig görbe tükröt tart a társadalom elé, de ez a tükör brutálisan görbe, és egyben ijesztő is. Mert szoktuk azt mondani, hogy „az emberek hülyék”, de amikor ezzel szó szerint szembesülünk, sőt, az arcunka tolják, akkor azért meghökken az ember.

Természetesen ez történik Cohen legújabb projektjében is, a Who is America?-ban, ahol négy karakter bőrébe bújva mutatja meg nekünk azt, hogy mennyire idióták is vagyunk. A képmutató liberálison keresztül, az eszetlen fegyverbuziig, a Trump rajongótól az önjelölt művészig minden van itt, ami sem-szájnak ingere. És Cohen ezt élvezettel be is mutatja, mi meg szörnyülködve élvezzük. Vagy nem.

Mindenesetre az elég para, hogy a most kikerült tízperces ízelítő tökéletesen megmutatja, hogy ez az anyag is olyan groteszk lesz, mint a Borat és társai. Csak közben tényleg ijesztő is, hiszen itt politikusok képesek olyan (kamu) programot támogatni, ami a 4 és 12 éves gyerekeket tanítja meg lőni, gránátokat dobálni pusztán három hét alatt, és hogy mégiscsak cuki legyen a dolog, plüssállatos félautomata pisztolyokkal kell eladni az ötletet, mert hát gyerekekről van szó, na.

És ebbe belemennek a Kongresszus tisztelt tagjai, a kamerába nézve pedig képesek játszadozni „uzikornnal” és társaikkal, majd lelkesen részletezni hogy a „kinder-guardian” milyen szuper dolog.

Nehéz elhinni, hogy ilyen van, és mondjuk Cohen szeret játszani és kellemetlen helyzetbe hozni beavatatlan riportalanyait, jobb lenne, ha minket is inkább ezzel csak megviccelnének, de attól tartok ez nem így van. Mindenesetre érdemes belekukkantani a Who is America?-ba, pláne ha bírtátok Boratot.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/55700/pics/lead_800x600.jpg
Rövidzárlat,Sacha Baron Cohen,videó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?