Blogolj!

Sorozat készül a Béres Csepp feltalálójáról

Id. dr. Béres József életét már számos könyv, dokumentumfilm és színdarab is feldolgozta, azonban most először készül róla televíziós sorozat.

A négy részes széria Cseppben az élet címen fog futni, az MTVA és Projekt Film égisze alatt. A filmsorozat forgatása a napokban már el is kezdődött, és jelenleg is zajlik.

A sorozat a Béres Csepp feltalálójának '60-70-es évekbeli küzdelmes életét mutatja be, a premier pedig 2019-ben várható. Béres laboratóriumi dolgozóként 1972-ben alkotta meg a Béres cseppet, a hatóságok azonban kuruzslással vádolták, börtönnel fenyegették. A szer gyógyhatású készítményként végül 1978-ban kerülhetett forgalomba, gyógyszerré 2000-ben nyilvánították. A feltaláló által alapított vállalatcsoport a rendszerváltozás utáni Magyarország egyik legjelentősebb gyógyszeripari cégévé nőtte ki magát, a Béres cseppet pedig 2013-ban hungarikummá nyilvánították - olvasható a Béres Gyógyszergyár Zrt. közleményében. 

A rendezői teendőket az Egy bolond százat csinál és a Papírkutyák rendezője, Gyöngyössy Bence vállalta be. Béres Józsefet Gáspár Tibor alakítja, a főbb szerepekben pedig feltűnik még Für Anikó, Huszárik Kata, Lukács Sándor, Seress Zoltán és Trokán Péter is. 

(Borító: Béres Gyógyszertár Zrt.)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/55446/pics/lead_800x600.jpg
életrajz,Rövidzárlat,Sorozat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?