Roman Polanski felesége kibukott az amerikai filmakadémiára

A lengyel rendezőt nemrégiben kizárta soraiból az Akadémia, felesége, Emmanuelle Seigner pedig ez ellen tiltakozik úgy, hogy ő sem akar tag lenni. Ezt nyílt levelében jelentette be, rendesen ekézve az szervezetet.

Seigner azt írja, hogy az Oscar-díjakat odaítélő Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia felajánlotta neki, hogy a „mostanában olyan divatos feminizmus jegyében” legyen tagja a szervezetnek. A színésznő ezen bukott ki, és szóvá tette, hogy a szervezet rendkívül képmutató, és csak a jó megítélés miatt akarnak több nőt tudni a soraikban tudni, valamit azt sem hagyta szó nélkül, hogy férjét viszont pont pár hete zárták ki.

Bill Cosbyt és Roman Polanskit is kizárta az amerikai filmakadémia

Kizárta soraiból Bill Cosby komikust és Roman Polanski rendezőt az amerikai filmakadémia, amiért megsértették a szervezet magatartási kódexét. Az Amerikai Filmakadémia eddigi fennállása óta mindössze 4 tagjától volt kénytelen búcsút venni.

Mindig is feministának tartottam magam, de hogyan felejthetném el, hogy az akadémia néhány héttel korábban kizárta férjemet, Roman Polanskit, hogy megfeleljen az éppen aktuális elvárásoknak.  

Ugyanez az akadémia 2003-ban A zongorista című filmjéért még a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjjal tüntette ki őt. Érdekes emlékezetkiesés!

Ez az akadémia valószínűleg azt gondolja, hogy elég törtető és jellemtelen színésznő vagyok ahhoz, hogy elfelejtsem: 29 éve az egyik legjelentősebb rendező felesége vagyok. Szeretem őt, ő a férjem, a gyermekeim apja. Páriaként kirekesztik, és az akadémia láthatatlan tagjai azt gondolják, hogy képes lennék felkapaszkodni a hátán? Tűrhetetlen álszenteskedés

- írta a színésznő.

Az Akadémia még májusban zárta ki Bill Cosby komikust és Polanskit is. Polanski 1969 óta volt tag, de a 40 évvel ezelőtti szexuális erőszak miatt a szervezet csak most tette meg ezt a lépést. 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/55356/pics/lead_800x600.jpg
Roman Polanski,Rövidzárlat,zaklatás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?