Blogolj!

A görög sztárrendező újabb bizarr látomása

Jorgosz Lantimosz neve az igazi filmínyenceknek egyet jelent a bizarr, helyenként groteszk filmélménnyel, ami lássuk be, sokszor úgy kell, mint egy falat kenyér. Legújabb filmjével is szürreálisan kényeztet minket.  

A homár és az Egy szent szarvas meggyilkolása című filmek nagy fesztiválkedvencek voltak, ami nem is csoda, mert furcsa, szokatlan, nyomasztó és üde színfoltot jelentettek a filmes palettán. Lantimoszt nem is meglepő módon a Greek Weird Wave ("fura görög hullám") nevű új hullámos rendezőnek tartják.

Eddig olyan nevekkel dolgozott, mint Rachel Weisz, Colin Farrell és Nicole Kidman, és a The Favourite című mozijában sem adja alább. Itt is megjelenik Weisz, akihez csatlakozik ezúttal Emma Stone is.

A 18. század Angliájában járunk, épp Anna királynő uralkodik, kegyeiért pedig egy bizarr verseny alakul ki Weisz és Stone karakterei  között.

Az előzetes pedig már most egy igazi csemege, és Lantimosztól elvárható, hogy ne egy szokványos kosztümös filmmel dobjon meg minket. Hát ezt biztos, hogy nem lesz az.

(borító: vulture.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/55360/pics/lead_800x600.jpg
előzetes,Rövidzárlat,videó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?