Több magyar film is bemutatkozik a szarajevói filmfesztiválon

A balkáni térség legfontosabb filmes mustráján, azaz a  24. Szarajevói Nemzetközi Filmfesztiválon Bogdán Árpád Gettó Balboa című dokumentumfilmje és Szilágyi Zsófia Egy nap című játékfilmje is szerepel. Mindez augusztus 10. és 17. között.

A Genezis című játékfilmjével tavaly a Berlinalén bemutatkozó Bogdán Árpád első egész estés dokumentumfilmje, a Gettó Balboa egy 90 perces dokumentumfilm, ami egy józsefvárosi gyerekekkel foglalkozó börtönviselt edzőről és a tehetséges fiatal bokszolóról szól. A dokumentumfilm egy tavalyi fejlesztő workshopon elnyerte az Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivál különdíját.

A Szarajevói Filmfesztivál honlapja szerint Csuja Lászó magyar-katari koprodukcióban készült Kilenc hónap háború és Zurbó Dorottya Könnyű leckék című dokumentumfilmjét is műsorra tűzik. A rövidfilmes versenyprogramba Lang Orsolya Szezon után című alkotását válogatták be. A diákfilmes versenyben pedig Kovács István Ostrom és Kis Hajni Last Call című munkája szerepel.

A fesztivál Focus szekciójában Mundruczó Kornél Jupiter holdja és Enyedi Ildikó Oscar-jelölt Testről és lélekről című filmjét nézheti meg a közönség. A filmes seregszemlét az idén Cannes-ban a legjobb rendező díjával kitüntetett lengyel Pawel Pawlikowski Zimna wojna (Hidegháború) című filmje nyitja meg augusztus 10-én

A 24. szarajevói filmmustra nemzetközi zsűrijének elnöke Aszgar Farhadi iráni forgatókönyvíró-rendező lesz. A kétszeres Oscar-díjas Farhadi legutóbbi, Everybody Knows (Mindenki tudja) című, spanyolul forgatott filmjét is láthatja a közönség.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/55273/pics/lead_800x600.jpg
Fesztivál,Rövidzárlat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?