Blogolj!

Magyar punkokról szóló filmtervet díjaztak Karlovy Vary-ban

Fabricius Gábor Szex, Drót, Rock'n Roll című filmtervét díjazták a Karlovy Vary-i filmfesztivál szakmai programjában, a térség kiemelkedő filmterveit bemutató Eastern Promises című fórumon.

Fabricius Gábor első mozifilmterve az 1980-as évek magyarországi punk zenei szcénájában játszódó dráma, az alkotók a forgatókönyvet január óta a filmalap támogatásával fejlesztik.

A Works in Development - Feature Launch címmel megrendezett, kedd este zárult fórumon a meghívott alkotók kilenc filmtervet mutattak be vezető nemzetközi szakembereknek és lehetséges koproducereknek.

A szakmai zsűri a Legjobb vízió díjjal ismerte el a magyar filmterv látványvilágának és atmoszférájának különlegességét. A 10 ezer euró értékű díj a Litvániában megvalósuló Art Department Masterclass programban való részvétel.

Fabricius Gábor nemzetközi szakembergárdával közösen, rendezőként, forgatókönyvíróként és producerként is fejleszti a Szex, Drót, Rock'n Roll-t. A filmterv további producere Ferenczy Gábor, Muhi András és Havas Miklós.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/55173/pics/lead_800x600.jpg
díj,Fesztivál,Karlovy Vary,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?