Blogolj!

Sorozatgyilkos a szomszédom

Nyár van, lógsz a haverokkal, kalandokat, szerelmet keresel és amúgy meg csak szimplán el akarod ütni az időt az unalmas kisvárosban. És lehet, hogy az unalom teszi, de lehet tényleg egyre gyanúsabb a szomszéd pasas...

Olyannyira, hogy lehet, hogy egy sorozatgyilkosról van szó?

A '84 nyara című horror első blikkre a nosztalgiavonatra ültet fel és a paranoiára épít. És mivel a Stranger Things és az AZ sikere óta marha nagy divat retró gyerekhorrorokat csinálni, így ez is az lesz.

Piros lufikkal (rém)álmodom - Az

Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy gyerekkorom egyik meghatározó rémélménye a hegyesfogú, emberevő bohóc volt, aki ijesztően negédes stílusával és hátborzongató mocskos külsejével kebelezte be sorra a gyerekeket, majd kúszott vissza a csatornába. Sokáig nem is mertem megnézni újra az 1990-es Stephen King adaptációt, de pár évvel ezelőtt azóta is tartó bohócfóbiám ellenére rávettem magam, de a hatás már korántsem volt ugyanaz.

Bár nem kreatív, de még annyira nem unalmas, hogy bánnánk a dolgot. Van stílusa, és közben pedig lehet játszani, hogy ki milyen nyolcvanas évekbeli filmeket fedez fel a '84 nyarában.

(borító: indiewire.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/55116/pics/lead_800x600.jpg
előzetes,horror,Rövidzárlat,videó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?