Blogolj!

Kezdődik a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál

Az idei nemzetközi filmszemle június 29-én kezdődik, a díjkiosztó gálát július 7-én tartják a nyugat-csehországi fürdővárosban, ahol többek között díjat kap Tim Robbins, Robert Pattinson és Barry Levinson is.

A mustrán idén 182 filmet mutatnak be, minden alkotást legalább háromszor fognak levetíteni.

Robert Pattinson brit színész, az Alkonyat-filmek sztárja az idén ellátogat az 53. nemzetközi filmfesztiválra Karlovy Varyba, ahol az ünnepi zárógálán átveszi a fesztivál elnökének a díját.

A kilencnapos filmfesztivál legfőbb sztárvendége Tim Robbins Oscar-díjas amerikai színész, rendező, forgatókönyvíró és zenész lesz. Tim Robbins a világ filmművészetét gazdagító munkásságáért Kristályglóbuszt kap Karlovy Varyban.

Tim Robbins Kristályglóbuszt kap Karlovy Varyban

Movie.hu Tim Robbins Oscar-díjas amerikai színész, rendező, forgatókönyvíró és zenész Kristályglóbuszt kap az idei 53. nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Varyban a világ filmművészetét gazdagító munkásságáért.

A nemzetközi filmfesztiválon lesz Csuja László Virágvölgy című alkotásának világpremierje is - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap. A menekülő szerelmesekről szóló road movie-t a mustra East of the West elnevezésű versenyprogramjában mutatják be.

Karlovy Varyban debütál a magyar elsőfilmes

Nyilvánosságra hozták a június 29-én kezdődő 53. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál programját. Közép-Európa egyetlen „A kategóriás" fesztiválja meghívta Csuja László filmjét, a Virágvölgyet - derült ki a Magyar Nemzeti Filmalap közleményéből. Csuja László első mozifilmjét Enyedi Ildikó mentorálásával és a Filmalap pályakezdő tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjában készítette el.

A Kristályglóbusz-életműdíjat az idén Barry Levinson amerikai filmrendező, forgatókönyvíró és producer kapja. Levinson, aki az Esőember című filmjéért 1988-ban Oscar-díjat kapott, Karlovy Varyban személyesen mutatja be a Paterno című új filmjét, amelyet a HBO televíziós filmcsatorna megrendelésére készített. A Kristályglóbuszt a fesztivál ünnepélyes megnyitóján veszi át.

Ellátogat a filmszemlére Terry Gilliam amerikai-brit rendező is, aki Karlovy Varyban bemutatja a The Man Who Killed Don Quixote című legújabb alkotását, melyet első ízben Cannes-ban láthatott a közönség.

Végre pont került a Don Quijote-ügy végére

A megátkozott film szó szerint annak tűnt, de nagy nehezen végre befejeződött a már húsz éve tartó nyűglődés vele kapcsolatban. Ahogy már írtuk, két évtizede ment a huza-vona Az ember, aki megölte Don Quijote-t című Terry Gilliam filmmel, a forgatás hihetetlen balszerencsés módon zajlott, aztán most, hogy elkészült, még maga a rendező sem igazán hitt a dologban.

A rangos nemzetközi filmszemle Milos Forman, a 86 éves korában április 13-án elhunyt világhírű cseh származású amerikai rendező életműve előtt tiszteleg. Az ünnepélyes megnyitón levetítik az Oscar-díjas Forman egyik leghíresebb korai alkotását, az Egy szöszi szerelme című, 1965-ben készült csehszlovák filmet.

Milos Forman előtt tiszteleg a Karlovy Vary filmfesztivál

Karlovy Vary 53. alkalommal nyitja meg kapuit a filmes szakemberek és a filmrajongók előtt. A június 29. és július 7. között megrendezett filmmustra Közép-Európa legrangosabb filmes eseménye, amely most a nemrégiben elhunyt rendezőzseni, Milos Forman előtt tiszteleg. Meghalt Milos Forman - jelentette a CTK cseh hírügynökség szombaton az Egyesült Államokban élő Oscar-díjas filmrendező feleségére hivatkozva.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/54898/pics/lead_800x600.jpg
díj,Fesztivál,Karlovy Vary,Milos Forman,Rövidzárlat,Virágvölgy
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?