Bulizó pesti fiatalokról készül az első Z generációs film

): Hartung Attila (rendező), Bouquet Gergely, Megyesi Pálma, Pokorni Ábel, Sipőcz András Csipesz, László Panna, Jorgosz Golecász, Songoro Laura, Murányi Panka

Elsőre nem is olyan nagy szám az, hogy valaki fogja magát és megfilmesíti azt, amit minden hétvégén látni, tapasztalni a fővárosban, de Hartung Attila filmje lesz az első, ami a Z generációról szól.

Június 26-ától huszonnégy napon át forog Hartung Senki nem megy sehova munkacímen futó filmje, ami a budapesti éjszakai élet meghatározó helyszínein és a Szabadság híd tetején játszódik majd.

Hartung Attila afféle „friss hús” a filmes szcénában, idén végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem Filmrendező Művész szakán, két éve pedig a Filmalap Inkubátor Programja keretében kapott támogatást filmjére.

Játékfilmjének elsődleges célja – nem meglepő módon - a mai fiatalokról és a mai Budapestről őszinte és nyers korlenyomatot készíteni. Az autentikusság okán a filmben főszerepet játszik Yorgosz Goletsas amatőr színész, a Deep Glaze zenekar frontembere, valamint Sipőcz András ‘Csipesz’ népszerű vlogger, youtuber. A filmben főszerepet játszik továbbá László Panna, László Zsolt színművész lánya; valamint Stohl András is, cameo szerepekben pedig számos, a 18-30 év közötti korosztály meghatározó alakja feltűnik majd.

Songoro Laura, László Panna, Murányi Panka, Megyesi Pálma

Az alkotók a film kapcsán együttműködnek vezető magyar alternatív zenekarokkal (hogy még menőbb legyen a miliő), a zeneszerzésében részt vesz Henri Gonzalez az egyik legnépszerűbb underground banda, a Fran Palermo frontembere, és Konsiczky Dávid a Csaknekedkislányból.

A sztori szerint egy csapat nagyképű srác, akiket a csajok is imádnak, a bulizással és és az internet világával vannak elfoglalva. Közülük Gergő épp külföldre készül egyetemre, de még partizik egy sort, és poénosnak számító kihívásokkal tengeti napjait barátaival, de amikor egyik alkalommal túlmennek egy bizonyos határon, és rájönnek, hogy a neten menősködni nem mindig kifizetődő, egy lány eltűnik, a többiek meg utána, a pesti éjszakába.

(képek: Sághy Tímea)

Címkék: Rövidzárlat
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/54793/pics/lead_800x600.jpg
Rövidzárlat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?